изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:56 EEST
Скандал в Онкологията - проф. Черноземски напуска    
Новини
Проф. Иван Черноземски – най-известният български лекар в областта на онкологията, е подал в Министерство на здравеопазването молба за напускане от Националната онкологична болница.


Това съобщи самият професор пред Дарик. Той посочи, че е бил подведен да подпише документ, с който болницата да бъде преструктурирана.
Тази сутрин работещи в онкологията и пациенти протестираха пред болницата срещу идеята клиниката по химиотерапия да бъде преструктурирана в отделение за вътрешни болести.
"Когато бяхме на научен съвет, аз помолих доц. Троянова ( директор на Онкологичната болница - б.р.) тези въпроси да не бъдат обект на това, което всъщност след това стана. Аз подписах протокол, който се оказа, че всъщност е фалшив. Продължавам да смятам, че това е ненужно, което се прави – тази промяна в статута на клиниката", заяви Черноземски. По думите му протоколът, който е подписал, е отразявал заседание на 27-ми ноември, а такова заседание не е имало.
"Подписах на доверие, а при такава ситуация аз не бих могъл да работя. Независимо, че губя известен престиж и единственото, което получавам извън пенсия, не бих могъл при такава ситуация", допълни професорът. dir.bg
 


Сходни връзки

Скандал в Онкологията - проф. Черноземски напуска | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.02 секунди