изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 08:42 EEST
Футбол: Манчестър Юнайтед на финал в Световното клубно първенство    
Спорт Йокохама. Манчестър Юнайтед победи с 5:3 Гамба Осака във втория полуфинал от Световното клубно първенство, което се провежда под егидата на ФИФА в Япония и по този начин ще се бори за отличието в неделя.

В срещата участие не взе българският нападател на английския шампион Димитър Бербатов, който е болен от грип. Засега няма яснота дали той ще успее да се възстанови за финалната среща.
Двубоят започна с положения и за двата отбора. Кристиано Роналдо затрудни вратаря на Осака в 13-ата минута, а малко след това Бандо от японците излезе сам срещу Ван Дер Саар, но холандецът спаси. Стигна се до 29-ата минута, когато Райън Гигс центрира от фаул в наказателното поле, където Неманя Видич с глава откри за „червените дяволи”. След попадението японският шампион опита да изравни играта и владееше топката по-дълго, но така и не успяваше да създаде масиран натиск. В последната 45-ата минута Кристиано Роналдо отбеляза и второто попадение за тима си. Отново центриране на Гигс от корнер намери отлично Роналдо и той с глава разстреля вратаря Фуджигава.
През втората част Юнайтед отново бяха много по-активни на терена и създаваха опасности пред вратата на Гамба. В халфовата линия на ниво се представяше завърналият се след контузия Пол Скоулс. Въпреки това в 74-ата минута японците успяха да намалят резултата. Точен бе Ямазаки. По същото време на терена се появи Уейн Рууни, който видимо раздвижи играта на англичаните. Именно той върна преднината на тима си от два гола в 75-ата минута. Друга резерва в състава на Алекс Фъргюсън – Дарън Флетчър отбеляза за 4:1 в 78-ата минута. Тогава той получи пас от Патрис Евра и с глава реализира. До края на срещата двата отбора си отбелязаха още три гола. Първо Рууни в 80-ата направи 5:1, преди Ендо от дузпа за игра с ръка на Гари Невил и Хашимото да оформят крайния резултат.
Във финалната среща в неделя Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу ЛДУ Кито (Еквадор), който спечели Копа Либертадорес.
Беше невероятен двубой, заслужаваме да сме на финал. Това заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън след победата над Гамба Осака, съобщава „Ройтерс”. „Смятам, че хората дошли да гледат на живо мача не са останали разочаровани. Получи се много интересна футболна среща. Искам да отлича Едвин ван дер Саар, който спаси много положения пред нашата врата. Заслужаваме и ще играем финал”, допълни шотландският специалист.
Допуснахме елементарни грешки в защита. Това заяви треньорът на Гамба Осака Акира Нишино, съобщава „Ройтерс”. „Беше тежък мач за нас. Не съм доволен от факта, че не победихме. Нашата философия е винаги да излизаме за победа, независимо срещу кой се изправяме. Никога не се предаваме. Подходихме доста сериозно към мача, но допуснахме елементарни грешки взащита”, допълни треньорът на Гамба Акира Нишино.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Футбол: Манчестър Юнайтед на финал в Световното клубно първенство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди