изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 02:20 EEST
ПРОБЛЕМЕН ПЕТОКЛАСНИК - ШАМАРОСАН ОТ ДИРЕКТОР?    
ОбразованиеДиректорът на ОУ "Отец Паисий" в Добрич Божан Пейчев шамаросал петокласника Галин Симеонов, научи НДТ. Инцидентът е станал преди няколко дни пред очите на класната ръководителка и на съучениците на Галин, който е от ромски произход.

Родителите на Галин подали жалба в Регионалния инспекторат по образование. Според жалбата, Галин и негов съученик се скарали, като другият петокласник казал на Галин, че ще повтаря класа. Тогава обаче Галин заявил, че това няма да стане, защото баща му ще даде едни пари на директора и той няма да повтаря. Другият петокласник отишъл при директора Божан Пейчев и преразказал разговора. Ядосан, Пейчев влязъл в класа и пред съучениците на Галин и класната ръководителка го ударил, пише майката в жалбата си. Родителката потърсила обяснение от директора за постъпката му, на което той заявил, според майката, че трябва да е благодарна, че не е пуснал сина й от втория етаж. Майката заявява още в жалбата си, че синът й не ходи на училище от страх да не го бият пак. От инспектората заявиха, че по случая е образувана проверка, като - ако бъде доказана вина на директора, ще му бъде наложено наказание "последно предупреждение за уволнение". Потърсихме за коментар и директора на ОУ "Отец Паисий" Божан Пейчев, който заяви: "За мен такъв инцидент няма и не съществува. Просто защитих интереса на другия петокласник. Въпросният ученик - Галин е при нас в училището от пет години и винаги има инциденти с него. Няма учебна година, в която да не е имало проблеми. Няма и учител, който влиза в пети клас и да не се е оплакал от Галин. Той редовно разстройва учебния процес. Дори неотдавна виках родителите му, защото му наложихме наказание "предупреждение за изключване" заради редица провинения, в това число и рекет на третокласник. Не съм го удрял". В началото на месеца подобен инцидент - отново с петокласник от ромски произход, имаше в училището в Шабла. Тогава майката на ученика удари учител в час пред класа, защото повишил тон на детето й. Дългогодишни педагози разкриха, че в последно време зачестяват случаите, при които родители на деца от ромски произход за щяло и нещяло поставят "на колене" директори и учители, особено в по-малките училища. "Родителите използват децата си, за да изнудват директори на училища. Мургавите мами и татковци осъзнават силата си, защото издръжката на едно училище е вързана с броя на учениците в него. Според това се определя и бюджетът. Всяко преместено дете означава с около 1 000 лева по-малко. Не са редки случаите, за да се опазят средствата на училището, директорите да се карат на учители, които са правили забележки и са били по-строги към ученици с арогантно поведение" - разкриха учители. Цялата система е опорочена, от което страдат децата, казаха преподаватели.
 


Сходни връзки

ПРОБЛЕМЕН ПЕТОКЛАСНИК - ШАМАРОСАН ОТ ДИРЕКТОР? | 8 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРОБЛЕМЕН ПЕТОКЛАСНИК - ШАМАРОСАН ОТ ДИРЕКТОР?
Автор: Anonymous да 2008-12-19 @ 12:13 EET
to4no taka,teq nagli tvari tova zaslujavat,4oveka ne e vinoven
ПРОБЛЕМЕН ПЕТОКЛАСНИК - ШАМАРОСАН ОТ ДИРЕКТОР?
Автор: Anonymous да 2008-12-19 @ 13:10 EET
само така ще влязат в правият пат
ПРОБЛЕМЕН ПЕТОКЛАСНИК - ШАМАРОСАН ОТ ДИРЕКТОР?
Автор: Anonymous да 2008-12-19 @ 16:05 EET
правият пЪт се пише


ПРОБЛЕМЕН ПЕТОКЛАСНИК - ШАМАРОСАН ОТ ДИРЕКТОР?
Автор: Anonymous да 2008-12-19 @ 16:13 EET
da,as posnavam li4no  direktora .toi e inteligenten,korekten,mnogo dob1r  pedagog.  .prepodava6e na d16erq mi.tq be6e mnogo dovolna ot nego.nikoga ne e bil grub,ili aroganten.ponqkoga tq se obr16a6e po li4ni v1prosi k1m nego,vinagi e pomagal ,i se e staral s1s svoq profesionalis1m  da dade vsi4ko ot sebe si,i da nau4i dezata na ne6o .ponqkoga kogato se naloji,toi otpravq kritiki,no nali 4ovek se u4i ot gre6kite si,t1ka,kogato im se poso4i praviq p1t,na6ite deza ,6e stanat intelig.i silni hora,sigurni v sebe si,novi tvorzi na bg.g-n Pei4ev,e edin kulturen 4ovek,as ne vqrvam,toi da e udaril deteto.kolko god.e ve4e  direktor,i da si rasvali avtoriteta,pred kolegi,u4enizi,ob6estvo,ne !kategori4no ne!
ПРОБЛЕМЕН ПЕТОКЛАСНИК - ШАМАРОСАН ОТ ДИРЕКТОР?
Автор: Anonymous да 2008-12-19 @ 17:47 EET
Системата е абсолютно порочна и направена за хулиганстващи ученици, произхождащи от лумпенизирани семейства. Полза - НИКАКВА!!!
ПРОБЛЕМЕН ПЕТОКЛАСНИК - ШАМАРОСАН ОТ ДИРЕКТОР?
Автор: Anonymous да 2008-12-19 @ 19:49 EET
Божан Пейчев е един от най-толерантните и разбиращи проблемите на учениците си директор.Сигурен съм,че каквото и да е направил, е било напълно адекватно и правилно. Докога ще търпим порядките в обществото ни да се диктуват от хора без капка възпитание, възпитаващи невъзпитани и агресивни деца! И защо винаги правото трябва да е на страната на учениците, които се вземат толкова на сериозно, че не може да им се въздейства по никакъв начин?
ПРОБЛЕМЕН ПЕТОКЛАСНИК - ШАМАРОСАН ОТ ДИРЕКТОР?
Автор: Anonymous да 2008-12-21 @ 11:13 EET
Брей, ама тези цигани много бързо се ориентирали да подадат жалба. Все си знаят правата. Жалко, че има хора да им вярват. Дори и да го е ударил Б. Пейчев, го оправдавам. Даже си мисля, че му е било малко.
ПРОБЛЕМЕН ПЕТОКЛАСНИК - ШАМАРОСАН ОТ ДИРЕКТОР?
Автор: Anonymous да 2009-01-06 @ 16:35 EET
Божан Пейчев е изключително умен и възпитан човек.Със сигурност това дете се е държало много нагло,вулгарно и арогантно щом да предприеме подобни мерки.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди