изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:53 EEST
Под обсада    
ОбществоДва протеста са съгласувани от Столичната община на площад "Народно събрание" днес, извън охраняемата зона на парламента, съобщи БТА. Ще протестират студенти и зърнопроизводители.

Заради протестите трафикът в София ще бъде затруднен между 11 и 18 часа.
Метални ограждения пресичат през средата градинката между Софийския университет и Народното събрание. В искането си за разрешение на протеста земеделците са заявили присъствие на до 500 земеделски машини, 100 леки автомобила и 800 участници.
Стотици трактори са спрени на входовете на столичния град, предаде БНР. Първите машини са пристигнали още след 3 часа тази нощ. Част от тракторите се намират край комбината „Кремиковци“, почти два километра е колоната от машини от Южна България, спряна на бул. "Ботевградско шосе" на входа на столицата. Полицейски патрули охраняват тракторите.
Столичният кмет Бойко Борисов бе категоричен, че е забранил влизането на трактори в София от 7 сутринта до 21 часа вечерта, за да не се пречи на движението, предаде БГНЕС. Очаква се зърнопроизводители и подкрепящи ги млекопроизводители да се съберат на площад „Александър Невски“ в 12 ч. днес.
500 машини ще влязат в София на протест, прогнозира по-рано Ангел Вукодинов, член на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Около 10 часа се очаква да започне протестното шествие, за което земеделските производители имат разрешение.
Крайната мярка за национален протест на зърнопроизводителите бе предприета след като управляващите не включиха в бюджет 2009 максималния размер от средства - 378 млн. лв., за национални доплащания към преките евросубсидии за обработваема земя за следващата година, а приеха те да бъдат 167 млн. лв. Според фермерите липсата на национални доплащания ще доведе до масови фалити и ще се отрази негативно на зърнопроизводството в България особено в условията на финансова криза през следващата година.
Студентите излизат днес за пореден път на протестен митинг-шествие срещу насилието в Студентски град. В призива за подкрепа на протеста се отбелязва:" В петък, 19 декември, ние, студентите излизаме на протест. Ние искаме да се върне Студентски град на студентите. Призоваваме всички недоволни социални групи – работници, учители, ученици, природозащитници, земеделци, пенсионери, всички граждани – да се присъединят към нашия протест. Ние имаме нужда от вашата помощ, в справедливата борба, която сме повели!". Протестиращите студенти ще тръгнат от 11 часа от зала "Христо Ботев" в Студентски град и ще преминат по ул. "Осми декември", парк "Студентски" и булевардите - "Св. Кл. Охридски", "Драган Цанков", "Васил Левски" и "Цар Освободител", за митинг пред парламента. dir.bg
 


Сходни връзки

Под обсада | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди