изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:19 EEST
СЕМЕЙСТВА ИЗБИРАТ БЪЛГАРСКИ ИМЕНА ЗА ДЕЦАТА СИ    
КоледаСпоред наблюденията на иконом Стоян Иванов, в последните години се забелязва тенденция - семействата, които кръщават децата си в църква, да предпочетат хубави български имена - Мария, Димитър, Георги.

Ръст отчита църквата и при венчавките, като много млади хора се вричат във вярност и пред бога, каза още отец Стоян Иванов.
За изключително успешна смята 2008 г. архиерейското наместничество на Добричка духовна околия. "В рамките на тази година успяхме да завършим до покрив храм "Св. Климент Охридски". На такъв етап е и църквата "Св. Богородица" в село Черна. Почти готов е храмът в село Кранево. Направиха се и много първи копки на храмове по селата в областта - Ведрина, Сенокос, Царичино. В село Божурово осветихме вече готовата църква. Завършихме и манастира "Св. пророк Илия" на Текето. Поставихме - с помощта на дарители и фондации, кръст за загиналите в двора на "Св. Троица" и чешма с лика на св. Марина" - разказа още иконом Стоян Иванов. За догодина се подготвя освещаването на манастира в местността Текето, допълни още духовникът.
 


Сходни връзки

СЕМЕЙСТВА ИЗБИРАТ БЪЛГАРСКИ ИМЕНА ЗА ДЕЦАТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди