изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:25 EEST
Въвеждат нов данък “Земя”    
НовиниСобствениците на ниви трябва да плащат данък за земята си. Това е залегнало в програмата на Министерството на земеделието и горите за развитие на селското стопанство за 2009-2013 г. Програмата беше представена от зам.-ректора на УНСС Пламен Мишев. Облагането с данък ще помогне за по-бързото окрупняване на парцелите, смята той.

Разпокъсаността на нивите е една от основните спънки за развитие на земеделието у нас, сочат изводите на експертите, написали новата програма. Задължението да плащат данък пък ще подтикне много от хора, които не ползват земята си, да я продадат или да я отдадат под наем, смята Мишев. Така парцелите ще се окрупнят и фермерите ще могат да си позволят инвестиции в земите си. Проблемът е, че няма правителство, което да се осмели да въведе подобен данък, смятат агроекспертите. Кооперациите са най-добрата форма за развитие на земеделието у нас, препоръчва новата земеделска програма. Земеделците трябва да затворят цикъла от производството през преработката до маркетинга и търговията с продукти. Така печалбата от продуктите им ще бъде много по-висока, отколкото в момента, коментират експертите. Парите за земеделие да се дават на ръка, а не през банка, докато трае икономическата криза, препоръча Кирил Вътев, член на Агробизнес съвета към земеделския министър. Така фермерите ще разполагат със свежи пари, с които да работят. Проблемът в момента е, че банките не дават кредити, което поставя в изключително тежки условия производителите, каза Вътев.

Информацията е на вестник "Стандарт"

 


Сходни връзки

Въвеждат нов данък “Земя” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Въвеждат нов данък “земя”
Автор: Anonymous да 2008-12-19 @ 15:35 EET
Какво искате от дъжда да вземате данък, от земята данък, какво от това че е на парче, тя е от родителите ни, няма значение колко декара е. За сега земеделските кооперации така или иначе пак ни крадат, като строят хотели и апартаменти в черноморските градове. Това е невиждано в тая държава...!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди