изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:58 EEST
ОТКРИХА МЛАДЕЖКИ И ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ В СЕЛО КРАПЕЦ    
НовиниВ навечерието на коледно-новогодишните  празници жителите на Шабленското село Крапец се сдобиха с нов пенсионерски и младежки клуб.


На тържеството по случай откриването на двете придобивки дойде кметът на общината Красимир Кръстев придружаван от своите заместници Мариян Жечев и инж.Станой Стоев.Тържеството уважиха жители на селото от всички възрасти и както каза в краткото си слово кметът Александър Сурталов идеята за създаването на двете уютни и приятни места за отдих и общуване между живеещите в селото, не поставят ограничения в това кой , кое от двете места да посещава.
А идеята за създаване на пенсионерски клубове в селата на община Шабла дойде от областното ръководство на Съюза на пенсионерите -2004  в град Добрич. До преди месец община Шабла беше единствена в областта без общинска  структура обединяваща хората от третата възраст.
Предложението беше посрещнато с разбиране от кметският екип.С финансовата  помощ на общината бяха ремонтирани и обзаведени пенсионерски клубове в почти всички села , четири от тях са официално открити.
Присъстващите на тържеството поздрави кметът на община Шабла Красимир Кръстев, като им пожела да са живи и здрави, да ползват  придобивката. Напомни им , че не бива да премълчават  исканията и болките си, които ще бъдат удовлетворявани според законовите възможности. Това потвърди в поздравлението си и Веска Димова, председател на общинската пенсионерска организация като каза ,цитирам:”Кметът Кръстев е с отворено сърце към проблемите на възрастните хора!”
За помощта от общината, кметството в селото и всички фирми и частни лица благодари председателката на пенсионерския клуб в Крапец ,Пенка Георгиева.
Преди да опитат от почерпката приготвена от домакините,всички се хванаха на кръшно българско хоро.
В младежкият клуб, който децата от селото сами са почистили и подредили, звучеше  приятна музика в очакване на гостите. Уютната обстановка допълваше  семплата и направена с вкус коледна украса.
Кметът на село Крапец –Александър Сурталов   окачестви като добър знак за жителите му факта,че по време на криза, когато  всичко се стопира и закрива, тук се открива нещо ново.

Димитричка Иванова

СНИМКА ОТ СЪБИТИЕТО

 


Сходни връзки

ОТКРИХА МЛАДЕЖКИ И ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ В СЕЛО КРАПЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди