изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:16 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите две   денонощия  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич са регистрирани четири престъпления и произшесвия.

         

             В резултат на незабавните действия на  служители от Първо РУ на МВР и Първа РС”ПБС” при ОД на МВР – Добрич, в ранните часове на 22 декември 2008 годна в гр.Добрич са спасени три човешки живота.

 

            На 22 декември 2008 година, около 01.05 часа, в дежурната част на  Първо РУ на МВР – Добрич е получен сигнал за възникнал пожар в апартамент, намиращ се на първия  етаж на жилищен блок по ул.”Дунав” в гр.Добрич.

            Незабавно към местопроизшествието се отправят полицейски автопатрули на Първо РУ на МВР – Добрич и дежурни екипи на Първа РС”ПБС” – Добрич.

Пристигналите на място служители на полицията установяват, че в критично състояние, в горящото жилище  се намират три лица, а именно четири годишно момиче, 32 – годишната му майка и възрастна жена, трудно подвижна, поради заболяване. Посочените лица не могат за напуснат апартамента, поради това, че входната врата на жилището е с метална врата, която е заключена, а балконите са с метални решетки.

            Благодарение на изключително съобразителните и бързи действия на служителите на полицията, детето е изнесено през решетката на един от балконите. От пристигналите в района на пожара служители на Първа РС “ПБС” е прерязана металната врата. През нея  от служителите на пожарната са изнесени, намиращите се в силно задимения апартамент две жени.

Трите лица, за които е имало реална опасност за живота им, незабавно са транспортирани до ЦСМП – Добрич, където след преглед четири годишното дете и майка му са освободени, а възрастната жена е оставена под лекарско наблюдение.

            След извеждането на лицата, пожара в апартамента е потушен.Унищожени са дървена врата и ел. табло. Спасено е жилището.

            От извършения оглед от ДСОГ при ОД на МВР - Добрич е установено, че пожара е предизвикан от възникнало късо съдинение в електрическото табло на апартамента.       

             За проявения висок професионализъм, ше бъде направено предложение до директора на ОД на МВР – Добрич, за награждаване на служителите от Първо РУ на МВР и Първа РС”ПБС”, участвали пряко в спасяването на трите лица и потушаването на възникналия пожар. 

 

11 пътно - транспортни произшествия   са регистрирани през изминалите две денонощия на територията на област Добрич. Пътните инциденти са станали в гр.Добрич/7/ и на територията на общините  Добричка/3/ и Ген.Тошево/1/.

 

             За времето от 00.40 часа до 04.30 часа на 21 декември 2008 година, от служители на РУ на МВР – Ген.Тошево; РУ на МВР – Тервел и Второ РУ на МВР – Добрич, са установени трима водачи, а именно П.П./19г./ от гр. Добрич, М.М./32г./ от с.Орляк, общ.Тервел и Д.Д./25г./ от гр.Тервел, управлявали   леки автомобили след употреба на алкохол над 1.2 промила. Техническите средства с които са изпробвани тримата водачи са отчели следните стойности: 1.37 промила алкохол /П.П./; 2.04 промила алкохол /М.М./ и 2.46 промила алкохол/Д.Д./. Преди установяването на наличието на алкохол водачите са допуснали пътно – транспортни произшествия с материални щети. Водачите от гр.Добрич и с. Орляк отказват кръвни проби.  

            Сектор “Пътна полиция” при Областна дирекция на МВР – Добрич за пореден път напомня, че управлението на моторни превозни средства след употреба на алкохол, води не само до административни и наказателни санкции, но в много случаи завършва и с трагични последици, както за водачите, управлявали след употреба на алкохол, така и за напълно невинни участници в движението.

             

         През  двете денонощия звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич са участвали в гасенето на два   пожара. Пожарите са възникнали в гр.Шабла и в гр.Добрич.

 

                            

                                     

           

 

22 декември 2008 година                                       ОД на МВР – гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди