изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:00 EEST
НАСИЛИЕТО ПРОДЪЛЖАВА: ВЪВ ВАРНА ПРЕБИХА ДОБРИЧКИ СТУДЕНТ    
НовиниИвайло Жеков, студент втори курс във Висше училище Международен колеж, гр. Добрич, лежи в неврохирургията на варненската многопрофилна болница “Св. Анна” с фрактура на черепа и на синуса. 27-годишният младеж е бил нападнат от агресивна компания и повален с два удара с метален бокс по главата. В момента Ивайло е на системи, с обезобразено лице и едва отваря очите си.

 

Инцидентът е станал около 4:30 ч. призори на 24 Декември, след като Ивайло с двама приятели излязъл от дискотека в центъра на град Варна. Група младежи подели спор с тях, но самият инцидент станал по-късно в заведение за бързо хранене, където нападателите последвали тримата приятели. Не е ясно какво е щяло да последва, ако охранители от частен СОД на обект в района не се били притекли на помощ на момчетата. Полицаи от Първо РПУ във Варна също пристигнали на мястото, но успели да заловят само един от компанията, който бил разпитан и освободен. Ивайло не е подал жалба срещу задържания младеж, тъй като не е бил удрян от него.

Случаят е третият известен само за град Варна през последния месец. Трагедията в Студентски град и последвалата вълна от насилие сред младите хора в страната провокира преподаватели, студенти и ръководството на ВУ Международен колеж, гр. Добрич да се включат активно в протеста „Не на насилието”. Инициирана бе подписка сред учащи се, преподаватели и посетители в Международния колеж, в която се включиха над 400 души.

“Проблемът с агресията сред младите хора не е от вчера. Жалко е, че бъдещето на България, нашите деца са жертви на назрялото напоследък насилие... Подкрепяме напълно позицията на студентите от страната, с каквото бихме могли ще помогнем”, се казва в изявлението на ректора на ВУ Международен колеж доц. д-р Тодор Радев.

“Младите хора в България трябва да отстояват позициите си и да се подкрепят помежду си. Жертва на агресия може да стане всеки от нас, затова трябва да се борим с нея”, заяви тогава председателят на Студентския съвет в Международния колеж Тодор Парашкевов.

Папката с подписката се намира на третия етаж в Международния колеж - ресторант Албена към Висшето училище. Студентите подканват всички, които защитават позицията на младежите, да сложат своите подписи.

 


Сходни връзки

НАСИЛИЕТО ПРОДЪЛЖАВА: ВЪВ ВАРНА ПРЕБИХА ДОБРИЧКИ СТУДЕНТ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НАСИЛИЕТО ПРОДЪЛЖАВА: ВЪВ ВАРНА ПРЕБИХА ДОБРИЧКИ СТУДЕНТ
Автор: Anonymous да 2008-12-29 @ 12:40 EET
Като знам какво става в "елитните" и неелитните училища в региона и даскалите нямат никакви лостове за въздействие, освен едно голо убеждаване, вообще не съм учуден.........

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди