изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:49 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалите пет  празнични и почивни дни  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич  са регистрирани девет  престъпления и произшествия.

На 27 декември 2008 година, в Първо РУ на МВР – Добрич е получено съобщение от фирма, намираща се в индустриалната зона на гр.Добрич за това, че неизвестно лице, чрез взлом е влязло в помещение на фирмата и е извършило кражба метални части  за инструменти.
По случая работят служители на Първо РУ на МВР – Добрич. Провеждат оперативно – издирвателни меропиятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние.
Образувано е досъдебно производство.
 
В ранните часове на 28 декември 2008 година, след проведени оперативни мероприятия, по т.н.”горещи следи”, от служители на Второ РУ на МВР – Добрич е установен и задържан 26 – годишен жител на с. Победа, общ.Добричка, с инициали И.И..
 Задържаното лице е заподозряно в това, че на същата дата в с. Победа, е влязло в стопанска постройка, собственост на жител от същото село и  е извършило кражба на  една овца.
След задържането на лицето, домашно животно, предмет на престъпното посегателство  е открито от полицията, иззето и върнато на собственика.
Работата по случая продължава. Заподозряното лице е задържано за срок от 24 часа във Второ РУ на МВР – Добрич.
По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.194 от НК.
   

         19 пътно - транспортно произшествия с един загинал и един ранен гражданин са регистрирани през 5 денонощия на територията на област Добрич. Пътните инциденти са станали в гр.Добрич/10/ и на територията на общините Добричка/6/, Каварна/2/ и Балчик/1/.

 За времето от 20.45 часа на 26 декември 2008 година до 02.30 часа на 27 декември 2008 година, от служители на РУ на МВР – Тервел и Първо РУ на МВР – Добрич, са установени трима водачи, а именно 36 – годишна жена от с.Кочмар, община Тервел, с инициали М.И.; 38 –годишен мъж от с.Опанец, община Добричка с инициали К.П. и 47 – годишен жител на гр.Добрич, с инициали Г.С., управлявали  моторни - превозни средства след употреба на алкохол над 1.2 промила.
 Цифровите индикатори на техническите средства с които са изпробвани тримата водачи, са отчели съответно:  2.06 промила алкохол /М.И./; 2.08 промила алкохол /К.П./ и 1.38 промила алкохол /Г.С./. в издишвания от  тях въздух. М.И и К.П са задържани за срок от 24 часа в РУ на МВР – Тервел и Първо РУ на МВР – Добрич.
 Сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР – Добрич за пореден път напомня на водачите, че управлението на моторни – превозни средства след употреба на алкохол над 1.2 промила е престъпление по чл. 343 “Б”, ал.1 от НК. 
 
През 5 денонощия звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич,   са участвали в гасенето на девет   пожара и една аварийно – спасителна дейност..

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди