изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:37 EEST
Нови такси за преминаване през "Дунав - мост"    
Новини

От 1-ви януари влизат в сила новите тарифи за преминаването през "Дунав-мост", съобщиха от пресслежбата на НАционална агенция "Пътна инфраструктура" . Автомобилите с до 8+1 места и товарни коли с общо максимална допустима маса по-малка или равна на 3.5 т ще плащат такса в посока Русе - Гюргево от 6 евро.



Налогът за камионите с маса между 3.5 и 7.5 т и за превозни средства с повече от 9 и максимум 23 места ще е 12 евро. 18 евро става таксата за товарни автомобили с маса по-голяма или равна на 7.5 т и под 12 т.

Автобусите с повече от 23 места и товарните коли с маса равна и над 12 т с до три оси ще заплащат 25 евро. Камионите над 12 т и с повече от 3 оси ще заплащат 37 евро.

Таксите, събирани за преминаването на моста над Дунав, са необходими за подържане на съоръжението. Експертен анализ показва, че пари за предстоящите ремонти на инфраструктурата могат да бъдат осигурени и ако сегашният им размер бъде намален с една четвърт. Намаляването на приходите от такси ще бъде частично компенсирано от очакваното увеличение на трафика в двете посоки.  actualno.com

 


Сходни връзки

Нови такси за преминаване през "Дунав - мост" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди