изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:18 EEST
ЕС се споразумя и с Русия за газа    
НовиниЕвропейският съюз е постигнал споразумение с Русия за разполагане на наблюдатели за мониторинг за газовите доставки през Украйна, съобщиха от чешкото председателство късно вечерта в четвъртък, 8 януари, предаде агенция Синхуа, цитирана от Фокус.
„Чешкият премиер и руският премиер се споразумяха за условията за разполагане на комисия от наблюдатели на всички места, които са важни за газовите доставки”, се казва в изявление на чешкото правителство.

Пробивът е дошъл след разговор между чешкия премиер Мирек Тополанек, руският му колега Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел.
„Разполагането на наблюдатели трябва да доведе до възстановяване на руските газови доставки за страните-членки на ЕС”, се казва в изявлението, без да се дават подробности кога ще започне мониторинговата мисия и кога ще бъдат възстановени газовите доставки.
По всичко личи, че Путин е смекчил позицията на председателя на Газпром Алексей Милер, изказана вчера, че сред международните наблюдатели трябва да има и руски експерти. По тази причина Русия не се присъедини към постигнатото късно вчера споразумение за евронаблюдателите, подписано между ЕС и Украйна. По всяка вероятност наблюдателите ще са представители на ЕС.
Сега предстои Русия и Украйна да постигнат и споразумение за цената, по която Москва ще доставя природен газ на Украйна. dir.bg/НДТ
 


Сходни връзки

ЕС се споразумя и с Русия за газа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди