изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:02 EEST
14 януари ще бъде ден на обединен граждански протест, обявиха от Инициативния комитет    
НовиниСофия. 14 януари ще бъде ден на обединен граждански протест, обявиха от Инициативния комитет на студенти, неправителствени и браншови организации, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Обявяваме 14 януари за ден на обединен граждански протест, защото сме народ с вековна традиция и история, защото няма да търпим безнаказано да избиват приятелите ни.

Стига мизерия, стига корупция, искаме обновление искаме шанс искаме да живеем нормално” - това каза Борислав Сандов – Сдружение за развитие и обществен контрол на студентските общежития на пресконференция под надслов „Съединението прави промяната”. От сдружението са изготвили декларация, която ще бъде внесена в Народното събрание по време на протеста. В текста на декларацията се посочва, че „години наред живеем в страната на мафията, беззаконието. Няма да сме роби на управниците ни, те са наши служители, които ние избираме, ние определяме и сменяме. Ние ще упражним нашето право чрез протест”, се казва още в декларацията, която съдържа 17 конкретни искания.
„Политическата система в България е лоша и генерира корупция. Важните решения в страната трябва да се взимат с прякото участие на хората”, категорични са в исканията си протестиращите. Исканията са за изплащане до края на януари на директните плащания за площ на всички земеделски производители, намаляване на срока за изплащане по одобрен и изпълнен проект по програмите на ЕС от 4 на един месец. Съгласувано с браншовите организации е искане за промени в общата селскостопанска политика. Иска се още внесеният проектозакон на закона за горите в този му вид да бъде отхвърлен. Да не се позволява продажбата на държавни гори, да се въведе 20-годишен мораториум върху продажбата на горите. При строителството на ски писти и лифтове - да се изключват териториите от защитените зони на НАТУРА, правителството да наложи мораториум върху строителството върху защитени територии, докато не се приеме Стратегия за туризма. Да се приеме стратегия за научните изследвания, която да бъде изготвена със студенти и специалисти. Иска се приемане на Закон за студентската автономия, незабавен одит на спортните и почивни бази, модерни библиотечно-информационни библиотеки, самостоятелно полицейско управление на студентските градчета, за служителите на реда – подобрени условия на труд и заплащане.
Десислава АНТОВА
 


Сходни връзки

14 януари ще бъде ден на обединен граждански протест, обявиха от Инициативния комитет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди