изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:12 EEST
2,5 МЛРД. КУБ. М Е КАПАЦИТЕТЪТ НА НАХОДИЩЕТО КРАЙ КАЛИАКРА    
НовиниНаходището на газ край Калиакра може да захранва голяма част от страната, смята кметът на село Българево Георги Георгиев.

Той обясни, че находището е до местността Зеленkа. Част от него е под морското равнище, а останалата - над. Направените замервания са установили, е капацитетът му е 2,5 млрд. куб. м газ. Той е много по-голям от този на хранилището в Чирен, посочи Георгиев пред НДТ. Той каза, че при годишна консумация на газ на абонатите от Каварна и Българево от около 3 млн. куб. м, то капацитетът на находището край Калиакра гарантира независимо  газоснабдяване за следващите 20-25 години. В момента оттам се снабдяват със синьо гориво обекти в Каварна и домакинства в Българево, както и детската градина, кметството, училището. Няма включени големи промишлени обекти, които да консумират големи количества газ, посочи Георгиев. Основните потребители са социални и битови абонати. Концесионер на находището е "Нефт и газ".
Преди две години са правени изследвания за други находища в региона, но Г. Георгиев няма информация за резултатите от тях.
 


Сходни връзки

2,5 МЛРД. КУБ. М Е КАПАЦИТЕТЪТ НА НАХОДИЩЕТО КРАЙ КАЛИАКРА | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
2,5 МЛРД. КУБ. М Е КАПАЦИТЕТЪТ НА НАХОДИЩЕТО КРАЙ КАЛИАКРА
Автор: Anonymous да 2009-01-13 @ 21:39 EET

Нещо не се връзват сметките! При годишно потребление 3 млн. куб. м., умножено по 25 години май прави 75 млн. куб. м. газ. А пък уж залежите били с капацитет от 2,5 млрд. куб. м. Не е ли доста голяма разликата??? Поправете ме ако бъркам.

2,5 МЛРД. КУБ. М Е КАПАЦИТЕТЪТ НА НАХОДИЩЕТО КРАЙ КАЛИАКРА
Автор: Anonymous да 2009-01-13 @ 23:42 EET
2.5 млрд. куб. на година е капацитета

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди