изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:39 EEST
СПУКАН РЕЗЕРВОАР ПРОВАЛИ ЗАНЯТИЯТА В ГИМНАЗИЯТА ПО МЕХАНОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОТЕХНИКА    
ОбразованиеНиските температури не позволяват извършването на ремонтни дейности. Часовете може да бъдат възстановени утре, но да са по 30 минути

Спукан резервоар за нафта е причината в момента да не се провеждат учебни занятия в Професионалната гимназия по механотехника и електротехника в Добрич. В сградата на учебното заведение газоподаването е спряно пет минути преди 17 ч. на 8 януари, каза за НДТ директорът инж. Славка Иванова. Веднага е направена нужната организация за настройване на комбинираната горелка към работа на нафта, заявено е и нужното количество гориво. В петък резервоарът е бил зареден с четири тона, като за времето от 12.30 до около 21 ч. са изчезнали два тона от тях. Причината е спукване на съоръжението. Ниските температури в момента не позволяват проблемът да бъде отстранен, обясни инж. Славка Иванова, понеже основният резервоар се намира навън. Има вариант да се използва вътрешният резервоар, който обаче е с вместимост 500 литра. Проблемът е, че при нормален учебен процес се изразходват около 900 литра нафта дневно. Евентуално може от утре да бъдат възобновени учебните занятия в гимназията, но при 30-минутни часове и, ако се намери фирма, която да зарежда по 500 литра нафта всеки ден.
От професионалната гимназия са написали писмо до Министерството на образованието чрез Регионалния инспекторат по образование за отпускане на средства в размер на около 7 000 лева за трайно разрешаване на проблема, посочи още инж. Славка Иванова. 5 800 лева от тях са за поставяне на нов резервоар вътре в сградата на училището, а останалите - за проектните разрешителни, които са нужни за целта.
Вчера занятия се провеждаха във всички останали професионални гимназии в Добрич, посочи началникът на Регионалния инспекторат по образование Рина Иванова.
 


Сходни връзки

СПУКАН РЕЗЕРВОАР ПРОВАЛИ ЗАНЯТИЯТА В ГИМНАЗИЯТА ПО МЕХАНОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОТЕХНИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди