изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:26 EEST
Полицай и момиче - случайни жертви на взрива    
Ред и сигурност
Полицай и студентка са станали случайни жертви на взривената газова бутилка в кръчмата в с. Скравена.


44-годишният полицай от Ботевград Йордан Йорданов влязъл да си купи цигари, а 19-годишната студентка Лили Петкова дошла да повика баща си, който играел карти в заведението, съобщава в. "24 часа".
Инцидентът стана минути преди 19 ч. в понеделник, когато мощен взрив разби кръчма в ботевградското село. 8 души обгоряха жестоко, а някои от пострадалите, като Йорданов, са със 70% изгаряния.
След експлозията в "Пирогов" с различни изгаряния освен Йордан и Лили са Дилянка Петкова, на 54 г., която държала кръчмата, Пенка Николова на 59 г. - готвачка в ресторанта, Иво Цеков на 40 г. - баща на Лили, връстникът му Янчо Стойнев - безработен, строителят Милчо Лазаров, на 49 г., и 65-годишният Иван Дойчинов - работник в местна фирма.
Полицаят Йорданов се прибрал от работа в Скравена, поръчал на майка си да му сложи вечерята, защото отивал само да си вземе цигари от заведението, разказа родственицата му Мария Георгиева.
Когато влязъл в кръчмата, в която преди години се помещавала селската баня, и доближил до шубера, гръмнала газовата бутилка.
"Той се хвърлил навън, може би по навик от полицейската си подготовка, и успял да си съблече горящото яке. Добре, че наблизо бил брат му. Той му помогнал и тръгнал с него към болницата. Видяхме го по телевизията в "Пирогов". Молим се Господ да му помогне", разказа още Георгиева. Тя добави, че съпругата на полицая била на гурбет в Кипър и разбрала от интернет за кървавия инцидент. Тя решила да зареже всичко и да тръгва към България. Като научил за експлозията, синът на Йордан, който е осмокласник, изпаднал в шок и се наложило да се вика лекар.
Друга случайна жертва - студентката Лили, която скоро започнала работа в ботевградския офис на мобилен оператор, минути преди експлозията слязла от автобуса от Ботевград, разказа през сълзи баба й Лилия Петкова. Девойката отишла да вземе от заведението баща си Иво, който играел там карти с приятели. В този момент бутилката гръмнала. От експлозията момичето било изхвърлено навън в снега.
"Синът ми Иво е шофьор, но му откраднаха камиона и сега е без работа. Отиде да играе карти и да чака Лили да се върне от Ботевград. Чухме гърма и някой се обади на внука ми с думите "Банята гори". Той отишъл там с приятели, видял баща си и въпреки че няма книжка, го закарал с колата към болницата в Ботевград. Лили пък била първата пострадала, отведена със "Спешна помощ". Тя носела със себе си парите, които събра да си плати втория семестър, но от експлозията чантата й с всички документи и телефон е изгоряла", реди през сълзи бабата. Жената, която е инвалид, се оплака, че роднини й се обадили от "Пирогов", че там искат 4000 лв., за да оперират сина й. Вчера следствена група от полицаи и пожарникари извърши втори оглед на взривеното заведение. Установено е, че газовата бутилка не била за отопление, а най-вероятно за готвене. Ресторантът на Дилянка се отоплявал с печка на дърва.
Теч на газ, възпламенен от искра, бе първоначалната версия, по която работеха дознателите. На втория оглед станало ясно, че бутилката с пропан-бутан била долепена до горящата печка и от силното нагряване експлодирала. От бившата баня са останали само разбити прозорци и изгорели стени. Взривената газова бутилка се търкаляше пред входа, а снегът наоколо бе опръскан с кръвта на ранените. dir.bg
 


Сходни връзки

Полицай и момиче - случайни жертви на взрива | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди