изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:37 EEST
АЛТЕРНАТИВИ НА АГРЕСИЯТА    
ОбществоТийнейджърите са емоционални, чувствителни и лесно раними. Изключително важно е общуването с родителите

В групова консултация по повод агресията в обществото, и в частност сред младите хора, участваха седмокласници от СОУ "П. Р. Славейков" в Добрич. Дона Георгиева от Младежкия информационно-консултантски център предложи на учениците ролеви игри и занимателни задачи, за да провокира интереса им към темата. Децата бяха поставени в ролята на насилник и жертва и така бяха изследвани техните преживявания. Целта бе у тях да се провокират толерантност, грижа към по-слабите и като цяло уважение към останалите хора. Идеята бе учениците да разберат, че има алтернативи на агресията. Самите те проявиха интерес към темата и участваха активно в задачите, обсъдени бяха и конкретни проблеми от ежедневието им.
На тази възраст младите хора са емоционални, чувствителни, лесно раними и много зависими от въздействието на връстниците си, коментират специалистите. Всичко това се преплита с тяхната независимост и противопоставяне на установените правила от обществото. Освен това, децата следват моделите на поведение на възрастните. Те са агресивни, защото много дълго време са подтискали чувствата в себе си вместо да реагират с думи в момента на създадената ситуация. От ОМЦ са категорични също, че изключително важно е общуването с родителите.
 


Сходни връзки

АЛТЕРНАТИВИ НА АГРЕСИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди