изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:17 EEST
Съдебната палата в Добрич разполага с модерен Рамков метал детектор за проверка на посетителите    
Ред и сигурностВсички посетители на Съдебната палата в Добрич ще бъдат проверявани вече с Рамков метал детектор за опасни метални предмети. Днес на входа на сградата бе монтирано новото устройство, което направи по-лесна и ефективна проверката на голям поток от хора за кратко време и ще намали нивото на погрешни сигнали. Рамковият метал детектор е на стойност 15 хил. лв., предоставени от Висшия съдебен съвет.

          Рамката е по-съвременен вариант на досега предлаганите детектори. Тя е производство на C.E.I.A. – Италия. Светодиодната индикация дава   възможност да се определи по височината на човешкото тяло зоната, в която се намира металната вещ и да се елиминира по-лесно причината за задействане на сигнализацията. Рамката е силно чувствителна към опасни. Устройството съответства на международните стандарти за безопасност – безопасност за сърдечни стимулатори и  инсулинови помпи, бременни, информационни носители.   

Добричкият окръжен съд уточнява, че с този Рамков метал детектор ще се избегне физическият контакт при проверката на лицата, посещаващи Съдебната палата. Всеки посетител може да се подготви като извади от джобовете си вещите, даващи индикация за съдържание на метал и да ги остави на масата, поставената до Рамката. Така служителите от Съдебната охрана ще се запознаят визуално с предметите. Проверката на чантите на посетителите също остава визуална, тъй като Съдебната палата в Добрич все още не разполага със скенер.

Ежедневно сградата, в която се помещават три съдилища и две прокуратури се посещава от 300 до 500 души.

 

13.01.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Съдебната палата в Добрич разполага с модерен Рамков метал детектор за проверка на посетителите | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Съдебната палата в Добрич разполага с модерен Рамков метал детектор за проверка на посетителите
Автор: Anonymous да 2009-01-14 @ 13:56 EET
Полицаите така се вживяват в дейността си, че се наложи да извадя и монетите които имах за да бъда допуснат. Вярно е ,че в момента имаше камера с репортьор от Добруджа кабел и това сигурно ги е стимулирало да бъдат още по "съвестни"
Съдебната палата в Добрич разполага с модерен Рамков метал детектор за проверка на посетителите
Автор: Anonymous да 2009-01-14 @ 16:13 EET
Лъже мръсника преяжда с луканка. Немам нервввввввввви.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди