изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:06 EEST
БАЛЧИК БЛАГОДАРИ НА КУЛТУРНИЯ МИНИСТЪР    
НовиниМинистърът на културата проф. Стефан Данаилов получи благодарствено писмо от кмета на Община Балчик Николай Ангелов, съобщи сайтът на ведомството.

В писмото се казва: "Уважаеми г-н министър, бих желал да изкажа своята благодарност за личната Ви съпричастност и ангажираността на Министерството към инициативите на Община Балчик, свързани с развитието на културата.
        На организираните през 2008 година от мен две кръгли маси по проблемите на културно-историческото наследство и очакваните промени в нормативната база ясно пролича позицията на ръководеното от Вас ведомство. В дискусията за опазване на уникалния храм на Кибела и експонирането му по най-добър начин участва заместник-министърът на културата Иван Токаджиев.
        Благодарение на финансовата подкрепа на Министерството на културата, над 1200 участници от 11 държави пяха, танцуваха, свириха и станаха приятели край морския бряг с участието си в Седмия международен фестивал "Усмивките на морето". С активната подкрепа на Министерството на културата млади таланти от България, Русия, Украйна, Беларус, Латвия, Полша, Румъния, САЩ, Канада, Израел, Италия, Франция, Гърция, Турция, Унгария, Сърбия и Сирия твориха в Балчик и показаха завидно майсторство по време на организирания от Арт център "Стринджендо" и Общината фестивал "Трикси".
        Сред утвърдените прояви в националния културен календар е и Международният фестивал за късометражно кино "В Двореца", свързващ трайно Балчик с най-добрите автори в този жанр. На изключителен зрителски интерес се радваше и първото издание на "Фестивал на младото изкуство", който тръгна уверено напред благодарение усърдния труд на доц. Веселин Ранков, на таланта на студентите от НАТФИЗ "Кр.Сарафов", финансовата помощ на Министерството и подкрепата от община Балчик." В писмото си кметът дава уверения на министъра, че отпуснатите от Министерство на културата средства за ремонт и художествено-творческа дейност за читалищата в общината, са изразходени по предназначение
 


Сходни връзки

БАЛЧИК БЛАГОДАРИ НА КУЛТУРНИЯ МИНИСТЪР | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БАЛЧИК БЛАГОДАРИ НА КУЛТУРНИЯ МИНИСТЪР
Автор: Anonymous да 2009-01-14 @ 21:27 EET
БАЛЧИК нямат ли сайт в който да отразяват тези неща?
Защо техните сайтове стоят като замразени цели седмици.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди