изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:54 EEST
158 души от протестиращите са отведени в различни столични полицейски управления    
Ред и сигурностСофия. До 16 часа общо 158 са отведени в различни столични районни управления на МВР заради нарушения на обществения ред, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 14.00 часа в СДВР е било получено съобщение, че близки на задържани лица, отведени за оказване на медицинска помощ във Военна болница, са правили опити чрез представители на различни медии да освободят пострадалите си роднини.
Около 14.10 часа участници в протеста са започнали да рушат оградите на строящата се метростанция на бул. “Цар Освободител” пред Военния клуб, а в района на езерото “Ариана” протестиращите са започнали да чупят пейки, като са използвали камъни, метални и дървени пръти, уточняват от полицията.
Малко по-късно, към 14.30 часа в Първо РУ-СДВР са задържани още петнадесет души, в Трето РУ-СДВР – девет, в Четвърто РУ-СДВР – деветнадесет. С тях общият брой на задържаните лица е 96.
С цел овладяване на възникналите безредици и възстановяване на движението по бул. “Цариградско шосе”, към 14.24 ч. е разпоредено концентриране на силите на реда в района на кръстовището на “Орлов мост”.
Към 14.40 ч. в СДВР е получена информация, че около 400 протестиращи са блокирали кръстовищата в района на НДК по бул. “Евлоги Георгиев”, бул. “Черни връх” и бул. “България”.
Към 15.00 часа частично, а в 15.30 – напълно е възстановено движението на кръстовището на “Орлов мост”. Възстановено е движението и от СУ ”Св. Климент Охридски” в посока пл. “Независимост”. Още е блокирано движението по бул. “България” в района на хотел “Хилтън” и моста на бул. “Евлоги Георгиев” и “Граф Игнатиев”. Разпоредено е насочване на моторизирани полицейски сили към тези кръстовища.
Към 14.20 часа е получен сигнал и за група от около 40-ма протестиращи, върнали се в района на пл. “Народно събрание” – разпоредено е обезпечаването на реда в района.
В 15.40 часа на всички участници в охраната на реда е наредено да се съберат в района на Народното събрание. В 15.50 в СДВР е получена информация за още четирима пострадали полицаи, които са откарани в МВР-болница.
Около 16.00 часа в СДВР е съобщено от Първо РУ-МВР за намерението да бъде формирана нова група протестиращи от движението “Национална гвардия”, които да се отправят към НДК и района на сградата на Би Ти Ви.
Общо седем пострадали в инциденти по време на протеста са преминали прегледи във Военно-медицинска академия. За преглед и лечение са постъпили още петима, трима от които непълнолетни.
Към 16.00 часа отведените в различни столични районни управления са общо 158.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

158 души от протестиращите са отведени в различни столични полицейски управления | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди