изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:50 EEST
Организаторите на протеста: Властта изпадна в паника    
Общество София. На днешния митинг пред парламента, организиран от нас, присъстваха около 10 000 граждани - това се казва в съобщение на организаторите на проявата, изпратено до медиите.
Пълният текст на съобщението гласи:


Съществуваше напрежение сред хората, те настояваха за незабавна оставка на правителството и парламента. Никои от народните избраници не се появиха, за да им го кажат лице в лице. Полицията беше плътно обградила парламента, но не можа да се справи с положението и отказаха помощ на студентите-коменданти, които призоваваха за ред, спазване на закона и мирен, но категоричен протест до 18:00 часа, както и да бъдат отстранени няколкото по-агресивни лица.
“Когато всички коленичехме в памет на Стоян Балтов и в знак срещу насилието, провокаторите останаха прави, което доказа мотивацията им за присъствие на протеста. Тя беше подготвена да упражни насилие към гражданите и действаше въпреки закона. Протестът беше граждански и не обслужваше ничии интереси и това беше причината за страха, който накара властта да упражни насилие спрямо гражданите. Ако протестът беше партийно-политически, насилие нямаше да има.
Ние, организаторите, овладяхме положението, но полицията не. Ние няма да се поддадем на тези провокации и ще продължим да се борим с мирни средства за бъдещето на България и за децата на България.
Параноичната заповед за прекратяване на протеста “заради телефонно обаждане за бомба” не беше показана на организаторите, когато полицията настъпи и разруши палатката с уредбата и техниката. Имаше десетки граждани с окървавени глави, бити от полицията.
След протеста безпричинно е задържан един от организаторите Мирослав Джоканов, настояваме за незабавното му освобождаване!
Гражданите на България доказаха дошли за да защитят своето бъдеще, показаха, че са срещу мафията и заедно извикаха “Оставка!” срещу корупционната власт.
Призоваваме гражданите да се включат утре от 11:00ч в протестите пред Парламента. Междувременно, полицията заплаши организаторите, че ще понесем съдебна отговорност.
Ние считаме, че не е редно да бъдем съдени заради пропуските на полицията и неспособността й да отстрани агресорите от протеста.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Организаторите на протеста: Властта изпадна в паника | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Организаторите на протеста: Властта изпадна в паника
Автор: Anonymous да 2009-01-14 @ 21:17 EET
Но кои бяхте Вие организаторите.И защо разрешихте да се включат и други,
които искате да ги отстрани полицията.Вие изобщо не знаехте защо сте там.
Вие сте една пасмена,която няма защо полицията да се хаби за вас.
 Срам и позор за такива организатори.Не ми е жал за вас по-добре без такива
като Вас.Отивайте не в Европа а и оттатък Европа.България няма нужда от
такива като ИЗРОДИ като Вас.

Организаторите на протеста: Властта изпадна в паника
Автор: Anonymous да 2009-01-15 @ 09:12 EET

Жалко, че някои мислят за децата ни като изроди, това че имаше провокатори го знаем всички, винаги ще има предатели, но България е една и тя е за българите. Нека си опазим децата и държавата. Нека мислим за нашия проспиритет, а не да обиждаме академическата младеж.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди