изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:21 EEST
"Тази нощ София ще гори" - заканват се във форумите    
НовиниСофия. Клипове с кадри от днешния протест се появиха в интернет страницата youtube, показа справка на Агенция “Фокус”. Коментарите под кадрите са „утре пак там”, „как утре тази нощ София ще гори”, „браво”, „да умрат тия милиционерски еничари”, „един молотов в мелето от куки”, „изгорете тъпата София, за да види целия свят...

На нас ни трябва война, за да може всичката сган да се махне и да се почне на ново” и други. Има и мнения, които пък отричат проявите на насилие и смятат, че „15 – 20-годишни малоумници са опорочили цялата идея за протест”.
Във форума с коментарите в момента се появяват и цитати от пресконференцията на Ивайло Калфин и Михаил Миков в Министерски съвет, която тече в момента. Казаното от тях също се коментира.

Утре протестът продължава
14 януари 2009 | 20:43 | Агенция "Фокус"
София. Утре протестът продължава. Това заявиха протестиращите студенти, природозащитници, млекопроизводители, зърнопроизводители след среща с кмета Бойко Борисов и главния комисар Павлин Димитров. Борисов отрече категорично информацията, че полицаите са биели хората на площада заради него и поиска да се изземат записите и да се накажат отговорните за тази дезинформация.
Бойко Борисов разказа на протестиращите, че е прекратил протеста заради информацията от главния комисар Павлин Димитров за взривно устройство на площада пред Народното събрание. „Няма кмет”, каза Борисов, „който да не се съобрази с официално писмо на МВР, че има опасност за здравето на гражданите”. Относно това, че полицаите са били хората, Борисов каза, че ще поиска чрез градския прокурор от МВР да се гледат записите на площада, и ако има полицаи, които да надвишили правата си, те да бъдат санкционирани еднакво с провокаторите.
„Това, което ме притесни, доста хора от протестиращите казват, че по радиостанции, а и там между хората, се е говорило, че бият полицаите заради Бойко, и че аз съм наредил това нещо. Това ако е истина, и ако е вярно, аз ще моля Павлин Димитров да изземе записите, които имаме по централите, и да го провери, и на тези полицаи също да им се потърси отговорност, защото, първо, това не е вярно, второ – ние действахме съгласувано министерството”, допълни още Бойко Борисов.
Той категорично отрече информациите, че е плащал на провокатори. „Точно тази групичка навремето заради Клюна вдигаше плакати срещу мен на стадиона на „Левски”, каза той. След срещата студентите заявиха, че протестите продължават.
Като отговор Павлин Димитров поиска организаторите да се разграничат от другите групи, които нямат отношение към техните искания. Той каза, че ако продължат нарушенията, отново ще сезира кмета. Коментира и заплахата за взрив.
„Репликите, че това е инсинуация – много моля, вярвайте на институциите, защото как си го представяте, че аз ще подпиша писмо до кмета на Столичната община, без да имам обективни данни за това. Просто е несериозно. Разбира се, имам информация за пострадали граждани, обработени са около 13 граждани в три медицински заведения, в крайна сметка тези граждани да се обърнат по съответния ред към нас за изясняване на случилото се”, поясни Димитров.
Провокаторите са били ултраси от нерегламентирани фенклубове на столични и провинциални клубове, каза той. Те през цялото време демонстрирали неуважение, според него, не само към полицията, но и към държавата.
Информацията е на БНТ.

 


Сходни връзки

"Тази нощ София ще гори" - заканват се във форумите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди