изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:01 EEST
Цветан Цветанов: Прокуратурата трябва да се самосезира и да разследва провокаторите    
Новини София. ГЕРБ не подпомага и не участва в организацията на протестите. Причината за тях трябва да се търси в управлението на сегашното правителство. Това каза в предаването на БТВ „Тази сутрин” председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него от 2007 година насам има наслагване от недоволство от управлението на тристранната коалиция, за което са показателни всички протести досега. Той каза, че в интернет е имало информация за подготовката на вчерашния протест, която е можело да бъде анализирана от органите на реда и да бъдат предотвратени ексцесиите. Вина има политическото ръководство на МВР, тъй като е знаело какво се готви и не е дало свобода на българските полицаи да си свършат работата.
Цветанов заяви, че от провокациите на протеста имат полза управляващите. Той смята, че политическите партии биха могли да организират национален протест, който трябва да бъде синхронизиран и координиран между тях. Желанието на организаторите на протеста, според него, е било да няма политици и отличителни знаци. Фактът, че протестиращите не са искали да се срещнат с политиците е показателен за политическата обстановка у нас.
Председателят на ГЕРБ каза, че след като разполага с подробни данни и кадри от видеокамери, прокуратурата може да се самосезира и да разследва всички лица, които са участвали агресивно в протеста. Той отрече провокаторите да са имали връзка с ГЕРБ. Според него фактът, че полицията не е обяснила защо се прекратява протеста, е причина за нагнетяване на напрежение сред гражданите. Той смята, че е грешка това, че органите на реда не са установили връзка с организаторите на протеста.
 


Сходни връзки

Цветан Цветанов: Прокуратурата трябва да се самосезира и да разследва провокаторите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди