изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:52 EEST
Мъж живее 14 години с куршум в главата    
Ред и сигурностБезпрецедентен опит за убийство от 1995 г. влезе едва вчера в Окръжен съд - Благоевград.

След 14 години разследване, в което се сменят няколко следователи, на подсъдимата скамейка застана Андон Калинов от Петрич, който на 18 февруари 1995 г. стреля от 2-3 метра в главата на бившия спортист, сега бизнесмен, Борис Мимишев. Куршумът влиза под окото на простреляния и все още никой не може да обясни как е оцелял, пише вестник "Струма".
Случаят бе описан като медицинско чудо и благодарение на него лекар от Военна болница в София защити докторат.
Срещу обвинения в опит за убийство Калинов вчера се изправи съпругата на простреляния Мимишев, която си спомни черния за нея и семейството й ден. Според обясненията й инцидентът става късно вечерта и е заради отказ на мъжа й да плати уличен рекет заради внос на лека кола от Германия - един от отличителните белези на последните години от миналия век в България.
Пред съда Филка Мимишева разказа, че Андонов заедно с още 4-ма петричани късно вечерта нахлули с шут по вратата в дома на девер й, където тя и мъжът й гостували. И петимата били въоръжени с бухалки, с които започнали да удрят Борис и брат му, крещейки: “Боклуци, тук всичко се плаща, това да не ви е Германия”. Борис опитал да се защити с голи ръце и избутал Калинов на двора, където била паркирана колата на баща му. В този момент нападателят извадил пистолет и стрелял 4 пъти в автомобила, за да демонстрира, че е боен.
След като Борис се опитал да го спре, Калинов казал: “Късно е” и стрелял в главата му. И тримата медици от София, които защитиха вчера съдебно-медицинската експертиза на простреляния, използваха думата “късмет” при опита им да обяснят как Мимишев не е издъхнал на място. Куршумът не бе представен като веществено доказателство по делото, понеже е още в главата на Мимишев.
След изстрела простреляният бил 2 г. на легло и още 5 г. на рехабилитации, още е с увреден говор и сигурно никога няма да се възстанови напълно. Заради нанесените на Борис Мимишев поражения съпругата му предяви иск от 80 000 лв. Делото вероятно ще се проточи доста, защото в качеството на свидетели трябва да бъдат разпитани другите 4-ма нападатели и самият Мимишев, който в момента работи в Германия. dir.bg
 


Сходни връзки

Мъж живее 14 години с куршум в главата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди