изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:21 EEST
100 ДОЗИ ОСТАВИХА МЛАДЕЖ В АРЕСТА    
Ред и сигурностОкръжният съд в Добрич не уважи жалбата на 26-годишния Димитър Д. срещу наложената му от Районния съд мярка за неотклонение „задържане под стража”. Младежът ще остане в ареста, след като бе заловен на 8 януари т.г. с 9,780 гр. хероин.

Намереното количество е равно на приблизително 100 дози, което предполага, че дрогата е била предназначена за разпространение. Задържаният е завършил средно образование, безработен е и не е женен.

Защитата представи характеристики на Димитър Д., изготвени по местоживеенето му и от лице, при което работел без трудов договор. Адвокатът пледира пред въззивната инстанция, че той не е извършил деянието, за което е обвиняем в досъдебното производство, нито има опасност да се укрие или извърши друго престъпление. Подзащитният му има чисто съдебно минало и спрямо него не се водят други досъдебни производства.

Прокуратурата обаче бе категорична, че оставеният от Димитър Д. отпечатък от вътрешната страна на пликчето с хероин, показанията на полицаите, участвали в ареста му, и резултатите от огледа на местопроизшествието обосновават предположението, че той е автор на деянието. Фактът, че пакетчето е оставено на скрито място, показва намерението, да бъде разпространен наркотикът. Тези обстоятелства предполагат и опасността обвиняемият да продължи да извършва престъпления, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Добричкият окръжен съд прие, че представените от защитата характеристики не доказват, че Димитър Д. реално живее на посочения адрес, нито че извършва обществено полезен труд. Съдът прецени, че извършеното от него престъпление е тежко умишлено и с  висока степен на обществена опасност и потвърди акта на първоинстанционния съд.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест. НДТ

 


Сходни връзки

100 ДОЗИ ОСТАВИХА МЛАДЕЖ В АРЕСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди