изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:21 EEST
АЛБЕНА АД ПЛАНИРА ЛИСТВАНЕ НА ЛЕТИЩЕ ЛЕСНОВО    
НовиниСъветът на директорите на Албена АД е гласувал за намаляване на покупната цена на Интерскай АД, собственик на летище Лесново, с 3,9 млн. лв. до 22,6 млн. лв.

Дружеството ще бъде закупено от Албена холдинг, който е основен акционер в Албена АД. Решението за покупката ще бъде гласувано на предстоящото на 18 януари Общо събрание на Албена АД, съобщава Investor.bg. Също така в момента тече процедура по преобразуването на Интерскай в публично дружество и качването му за търговия на БФБ - София, съобщават още от компанията.
Интерскай има свидетелство за авиационен оператор. За 2008 г. летище Лесново има близо 8000 кацания, което е сериозен ръст спрямо предишни периоди. Компанията ще разшири предлаганите авиационни услуги и чрез специализирани и чартърни полети.
"По същество "Лесново" е второто гражданско летище на София след международното. Чрез това придобиване ще затворим напълно кръга на услуги за стопанския туризъм - авиопревозвач - туроператор - хотелиер", каза Красимир Станев, изпълнителен директор на "Албена" АД.
Албена АД вече притежава необходимия опит и ноу-хау за управляване на летища. Към момента курортният комплекс управлява летище "Приморско" и летище "Балчик", които са сертифицирани от ГД "Държавна въздухоплавателна инспекция" към Министерство на транспорта като летателни площадки за самолети с максимално тегло 5 700 кг или 19 пътникоместа.
Друго решение, което ще бъде гласувано на Общото събрание на дружеството, е свързано с фиксиране на продажната цена за пакета от акции в Албена Инвест Холдинг на максималната стойност според оценката, а именно 26,7 млн. лв. (или 10,15 лв. на акция). За сравнение, последната сделка с акции на Албена инвест холдинг АД е при цена от 3,8 лв. за акция.
"Направихме цените на покупката и продажбата изцяло в интерес на миноритарните акционери. По този начин те получават сериозен финансов стимул от 12 млн. лв.", коментира Красимир Станев.
Дневен ред:

1.Изслушване на мотивиран доклад от Съвета на директорите на дружеството за целесъобразността и условията на предлаганите сделки по чл. 114 от ЗППЦК.

2.Овластяване на членовете на Съвета на директорите да извършат сделка по чл. 114, ал. 1, т.1, б. „б” от ЗППЦК, изразяваща се в придобиване на дълготрайни активи от заинтересовани лица по смисъла на чл. 114, ал. 5 ЗППЦК на обща стойност над две на сто от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или последния изготвен счетоводен баланс на дружеството.

3.Овластяване на членовете на Съвета на директорите да извършат сделка по чл. 114,ал.1 от ЗППЦК, изразяваща се в прехвърляне на дълготрайни активи, включително и на заинтересовани лица по смисъла на чл. 114, ал. 5 ЗППЦК, на обща стойност над две на сто от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или последния изготвен счетоводен баланс на дружеството.

 


Сходни връзки

АЛБЕНА АД ПЛАНИРА ЛИСТВАНЕ НА ЛЕТИЩЕ ЛЕСНОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди