изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:08 EEST
Владимир Путин и Юлия Тимошенко се договориха за газовите доставки    
По света След преговорите с украинския премиер Юлия Тимошенко, руският премиер Владимир Путин заяви, че Украйна е съобщила, че транзита на газ за Европа ще бъде възобновен в скоро време. Путин съобщи, че Русия и Украйна са се договорили, през 2009 година на Украйна да бъде предоставена 20% отстъпка в цената на руския газ, при условие, че бъде запазена преференциална ставка за газовия транзит през украинска територия по цени от 2008 година.

Руският премиер добави, че от 1 януари 2010 година Русия и Украйна ще преминат към ценообразуване на природния газ, както и на тарифите за неговия транзит, по европейски цени.
От своя страна украинският премиер Юлия Тимошенко заяви, че на ръководителите на компаниите „Газпром” и „Нафтогаз Украйна” е поръчано да подготвят необходимите документи, за да оформят постигнатите договорености на срещата в Москва. Тимошенко заяви, че Украйна в скоро време ще възобнови транзита на руски газ за Европа. Говорителят на Тимошенко, Марина Сорока съобщи, че в хода на преговорите с руската делегация, продължили пет часа, е била постигната договореност за това, документите, определящи цените на газа за Украйна и на транзита на газ през нейна територия за Европа, да бъдат подписани в понеделник, 19 януари. На 18 януари, представители на газовите компании „Нафтогаз Украйна” и „Газпром” ще продължат работата над подготовката на документите. Сорока добави, че съгласно постигнатите договорености, след подписването на тези документи ще бъде възобновен транзита на руски газ за Европа.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Владимир Путин и Юлия Тимошенко се договориха за газовите доставки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди