изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:44 EEST
Убийците на сестрите Белнейски - разкрити?    
Новини
Установени са убийците на сестрите Росица и Христина Белнейски. Това заявиха разследващи жестокото престъпление, цитирани от "24 часа".


“Ще отидем на гроба на децата на 29 януари, въпреки че не знаем точните ден и час на смъртта им. Те изчезнаха на 27 януари 2006-а, а ги намериха на 31 януари. Ние с баща им Стоимен сме решили да ги почитаме на 29-и. Пада се делничен ден, но нищо от това”, изплака майката на децата Фани Белнейска.
Тя отказа да коментира информацията, че разследващите органи вече имат почти сигурна следа кои са убийците на дъщерите й. Признава единствено, че поддържа контакт с представители на следствието и прокуратурата, които са ангажирани с разследването.
Майката обаче се оплака, че чиновници отказват да приемат документите за осиновяването на малката Мария, която семейство Белнейски отглежда като приемни родители.
Три години, след като двете й дъщери Росица и Христина бяха зверски убити, почернената майка отново е на ръба на нервен срив. През октомври 2007 г. семейство Белнейски взимат като доброволно приемно семейство 3-годишната тогава Мария от дома за деца, лишени от родителска грижа, в пазарджишкото с. Лесичево и оттогава се грижат за нея. Стоимен и Фани никога не са крили намеренията си, че крайната им цел е да осиновят детето.
Двамата взимат решение да станат приемни родители след уверението на специалисти и психолози, че така по-леко ще мине процедурата по осиновяване и периодът на адаптация за тях и детето ще премине много по-гладко.
“В продължение на месеци събирахме документите да осиновяването. За всяко нещо съм се допитвала до специалистите от отдел “Закрила на детето”. Повярвайте ми, набавянето на тези документи е свързано с много време, нерви и разходи. В края на миналата година отидох да ги внеса, но отказаха да ми ги приемат”, разказва Фани.
Служителите обяснили отказа си с мотив, че така е по-добре за семейство Белнейски. Те препоръчали на Фани да изчака приемането на новия закон за осиновяването, като я уверявали, че тогава процедурата щяла да бъде много по-опростена.
Фани Белнейска обяснява, че семейството им вече обстойно е било проучвано, за да получи статут на приемно семейство. Изкарало е и задължителния курс за това. За тези 16 месеца, откакто Мария е при тях, не е имало дори забележка от социалните работници, които посещават дома им, по отношение грижите за детето, обяснява Фани.
“Не знам какво точно се е случило. Не съм запозната със случая. Още в понеделник ще се обадя на колегите да приемат документите на Белнейски. Наистина очакваме новият закон за осиновяването да облекчи процедурата. Семейство Белнейски наистина могат да кандидатстват като осиновители и документите трябва да дойдат при нас за проучване. Сигурна съм, че колегите правят всичко, за да им помогнат”, заявил вчера директорът на Агенцията по социално подпомагане в Пазарджик Илиана Малинова и обеща пълно съдействие. dir.bg

"ДНЕС НЕ НИ УБИВАТ НЕЗАКОННО, А ЗАКОННО!"

Психар замесен в убийството на Белнейски?

Смъртта на Емин замириса на случая ”Белнейски”

Съдебните експерти отказват аутопсия на Раданов! Слух за убийство на професора

Делото ”Белнейски” тръгва в нова посока

Белнейски не са загинали при катастрофа

Сестрите Белнейски са прегазени от кола

Изваждат телата на сестрите Белнейски

 


Сходни връзки

Убийците на сестрите Белнейски - разкрити? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди