изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:04 EEST
Обама нареди на военните да планират изтегляне от Ирак    
По светаПрезидентът на САЩ Барак Обама нареди на висшето военно командване да планира изтеглянето на САЩ от Ирак, съобщиха световните агенции. В първия си ден на новата длъжност Обама се срещна с висши военни и съветници по националната сигурност, с които обсъди положението в Афганистан и Ирак.

В срещата са участвали вицепрезидентът Джо Байдън, министърът на отбраната Робърт Гейтс, председателят на Обединения комитет на началник-щабовете адмирал Майкъл Мълън и главнокомандващият силите на САЩ в Близкия изток генерал Дейвид Петреъс.


В изявление след срещата Обама съобщи, че предстои пълен преглед на положението в Афганистан, след което ще бъде изготвена всеобхватна политика за целия регион.

По време на предизборната си кампания Обама обеща да изтегли войските на САЩ от Ирак в срок от 16 месеца, като ще остави там само съветници и инструктори по военно обучение. Според Обама Афганистан, а не Ирак, е главният фронт във войната на САЩ срещу тероризма.  dnevnik.bg
 


Сходни връзки

Обама нареди на военните да планират изтегляне от Ирак | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди