изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:38 EEST
ТАЗИ ГОДИНА БЕБЕ, ДОГОДИНА - БЛИЗНАЦИ    
ОбществоКак могат да се веселят на Бабинден показаха отново в ХобиСклуб и Сдружение на инвалидите "Надежда"


С много настроение, песни, танци и типичния за празника "мръсен" хумор премина Бабинден в клуба на Сдружението на инвалидите "Надежда". Бабуваха Генка Георгиева и Владка Михайлова, съответно на 75 и 74 години, а в ролята на булката влезе Донка Тихова /63/. Както си му е редът имаше миене на ръцете на бабата, измиване на бебето, даряване със сапун и кърпа и т.н. Бабата от своя страна пожела на булката следващия път да се "отчете" с близнаци. Председателят на сдружението Олег Темелков бе закичен с чемшир, за което, разбира се, се наложи той да извади банкнота. Събитието бе съпроводена с обилна почерпка, а поръчката отстрана на дамите бе да звучат "песни за млади". Те пък се справиха блестящо с песните и танците и доказаха, че най-важно е сърцето да е младо.
Сред членовете на Сдружение на инвалидите "Надежда" е и акушерката Павлина Желева. "Огромна е тръпката при раждането на дете. Прекрасно е да чуеш първия плач на бебето и да виждаш радостта на майката" - сподели тя пред НДТ.
Изключително емоционален бе празникът и в неправителствената организация "ХобиСклуб". Бабинден бе отбелязан подобаващо и там, като в традиционния български ритуал бяха вплетени и съвременни виждания. В знак на почит бабата бе внесена на ръце и удостоена с царска корона. Мъжете, разбира се, бяха закичени, както повелява традицията. От своя страна представителите на силния пол си платиха на бабите за оказаната им чест.
 


Сходни връзки

ТАЗИ ГОДИНА БЕБЕ, ДОГОДИНА - БЛИЗНАЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди