изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:20 EEST
НДТ БЛАГОДАРИ НА ОД НА МВР В ДОБРИЧ ЗА СВЕТКАВИЧНАТА РЕАКЦИЯ    
Ред и сигурност

В-к "Нова добруджанска трибуна" благодари на ОД на МВР в Добрич за светкавичната реакция по случая с автопризшествието, след като граждани посочиха, че извършелият на катастрофата и избягалият от местопроизшествието е Димо Стефанов Димов с автомобил Н5090АХ, както посочиха и съседите.



От тях имаме и информацията, че Димо Димов е бивш дознател, който е бил уволнен от полицията заради извършени  несъвместими със закона действия, заради които е имало по-късно и дело.

НДТ се надява, че случаят ще влезе в съда!

Още веднъж благодарим на ОД на МВР в Добрич за реакцията!

НА ВНИМАНИЕТО НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Новини Редакцията на в-к "Нова добруджанска трибуна" моли ОД на МВР в Добрич да извърши законовите действия за залавяне и наказване на извършителя на пътно-транспортно произшествие.

Автомобилните катастрофи са нещо обичайно, но пък има законови норми, според които трябва да бъдат наказвани нарушителите. Ако един нарушител облаче избяга от мястото на нарушението, то той се превръща в престъпник.

На 17 януари около 21.30 ч. автомобил "Сузуки Витара" с регистрационен номер Н5090АХ смля по ул. "Кирил и Методий" в Добрич паркиран автомобил "Пежо 406" и след това пред погледа на очевидци избяга от мястото на произшествето. Обявихме във вестника, че издирваме автомобила. Както и очаквахме, органите на реда просто не издирваха автомобила. Днес ни се обади по телефона гражданин, който ни каза, че въпросният автомобил е паркиран на ул. "Вардар" 1 и е с регистрационен номер Н5090АХ. За улеснение на органите на реда предлагаме и снимки от автомобила, по който още се виждат следи от катастрофата.

Според нас, извършителят на произшествието се чувства явно като недосегаем, а хора от жилищния блок твърдят, че той е бивш служител на МВР, дори казаха и трите му имена и къде работи. 

НДТ благодари на гражданите, които ни се обадиха по случая!

 НДТ

Очакваме коментарите на читателите!

ДАВАМ НАГРАДА ЗА ДОСТОВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ    
НовиниДАВАМ ДОБРА ПАРИЧНА НАГРАДА ЗА ТОЗИ, КОЙТО МИ ДАДЕ ДОСТОВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА АВТОМОБИЛА, КОЙТО ПОТРОШИ МОЯ АВТОМОБИЛ, СПРЯН НА УЛ. "КИРИЛ И МЕТОЙДИЙ" 36 В ДОБРИЧ

Тази вечер /събота, 17.01/ около 9.30 ч. тъмно червен автомобил потроши личният ми автомобил, който бе спрян под лампите по ул. "Кирил и методий" з6 в Добрич. Има свидетели на автопроизшествието. Те твърдят, че ме е ударил тъмночервен автомобил. От същия автомобил има остатъци от предната дясна страна, които са у мен.  Информация дайте на тел. 0884- 778-054. Гарантирам ви добро заплащане. Моля за съдействие таксиметровите шофьори и автосервизите в Добрич, както и всички добри хора. В автомобила, който ме е ударил, е имало мъж и жена, според очевидците, става въпрос за джип.

Според намерените отломки, по които има номера на производителя, става въпрос за Сузуки, вишнав цвят! В понеделник НДТ ще потърси съдействието на "Пътна полиция" - Добрич.

НДТ ПРИПОМНЯ НА ЧИТАТЕЛИТЕ КАКВО ИМА В АРХИВА СИ ЗА ДИМО ДИМОВ

ПОМОЩНИК-СЛЕДОВАТЕЛЯТ ДИМО ДИМОВ Е УВОЛНЕН. СРЕЩУ НЕГО СЕ ВОДИ СЛЕДСТВИЕ ЗА ПОДКУП    
ЛюбопитноЗаповед, подписана от директора на Националната следствена служба Бойко Рашков, за уволнението на помощник-следователя Димо Димов донесе вчера в Добрич началникът на Окръжната следствена служба Драгостин Байчев.

Както НДТ вече писа, срещу помощник-следователя е заведено дело за подкуп. На 27 март т.г. той получил във входа на блока, където живеел, 2000 дойче марки от Антон Ангелов - от ромски произход. Малко след това полицаи нахлули в жилището и направили обиск, но не открили валутата. Едва когато обяснили на помощник-следователя, че на 21 март в Първо РПУ е подадена жалба, Димов извадил парите от тайник в дома си.

 

ПОДКУПЕН ПОМОЩНИК-СЛЕДОВАТЕЛ СЕ СПОРАЗУМЯ С ПРОКУРАТУРАТА ЗА 1000 ЛВ.    
НовиниСъс споразумение приключи делото за подкуп срещу 47-годишния бивш помощник-следовател от Добрич Димо Стойчев Димов.


Той бе подведен под отговорност за това, че на 27 март 1996 г. е взел 2000 дойче марки или 106 488 лева подкуп, за да не извърши служебни задължения. Той поискал парите от семейство, което се занимавало с изкупуване на метали, за да не ги привлече като обвиняеми, а да останат само свидетели по дело за кражба на метали. Атанас Ангелов, който е посредничил при подкупа, също е подведен под отговорност.
За деянието си бившият помощник-следовател, сега адвокат във Варна, Димо Димов можеше да получи присъда до 5 години затвор. В петък в съдебната зала бе представено подписано споразумение между окръжния прокурор Георги Коларов, Димо Димов и адвоката му. Той бе подкрепено и от другия обвиняем - Атанас Ангелов, и неговия защитник. Според споразумението, на Димов се налага наказание глоба от 1000 лева. Прокурорът и адвокатът на Димов обясниха, че внасят това споразумение, тъй като парите от подкупа били върнати на собственика им, деянието било извършено преди повече от осем години и през това време Димо Димов нямал извършени други престъпления. Счете се, че самото образуване на наказателно производство е изиграло своето наказателно въздействие. Стана ясно, че при налагане на наказание "глоба" Димов няма да може в продължение на една година да изпълнява адвокатска дейност.
Окръжният съдия Енчо Енчев прие споразумението. За другия обвиняем - Атанас Ангелов, делото ще продължи по стандартния ред.
6 ГОДИНИ МОЖЕ ДА ЛЕЖИ ПОДКУПЕН СЛЕДОВАТЕЛ    
Ред и сигурностОбвиненият в получаване на подкуп помощник-следовател Димо Димов сега работел като адвокат

Присъда до 6 години лишаване от свобода може да получи бившият помощник-следовател в Окръжната следствена служба в Добрич Димо Димов. На 27 март 1996 г. в качеството си на длъжностно лице той получил подкуп от 2000 дойче марки. Парите му били дадени с посредничеството на Атанас Ангелов Маринов.
Потърпевшите имали фирма за изкупуване на отпадъчни метали. През лятото на 1995 г. двамата били призовавани няколко пъти от Димов в качеството му на следовател по дело за кражба на желязо. То било образувано срещу друго лице. Подкупът бил даден за това двамата съпрузи, собственици на фирмата за изкупуване на метали, да останат само като свидетели по делото, но не и да бъдат обвиняеми. Възможната присъда на Димо Димов, който е освободен като помощник-следовател и работи като адвокат, е 6 години затвор, а за посредника Атанас Маринов - 3 години затвор. НДТ
 


Сходни връзки

НДТ БЛАГОДАРИ НА ОД НА МВР В ДОБРИЧ ЗА СВЕТКАВИЧНАТА РЕАКЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди