изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:38 EEST
Четири деца загинаха под рухнал спортен център    
Празници
Най-малко четири деца загинаха, след като покривът на спортен център в градчето Сант Бой де Льобрегат, край Барселона, в Североизточна Испания, се срути днес под напора на бурните ветрове.


В момента на трагедията в спортния център е имало около 30 деца. Преди да се разрази бурята, те са играли бейзбол в двора пред спортния център, предаде БТА. Когато се е появил бурният вятър, те са се приютили в сградата. Тогава вятърът повдигнал част от покривната конструкция на спортния център, после друг порив на вятъра я стоварил върху една от стените, която се срутила и затиснала децата. Най-малко 9 души са ранени при този трагичен инцидент. Според местните власти става дума за деца на възраст между 9 и 12 години. Трагедията се разиграла в 11,15 часа местно време /10,15 часа по Гринуич/.
Буря, настъпила в Западна Европа от Атлантическия океан и придружавана с ветрове със средна скорост от 150 км в час, отне живота на няколко души в Испания и Франция, уточнява Франс прес. В Испания двама мъже допълниха печалната статистика. Те починаха, след като бяха затиснати от повалени от вятъра дървета в градовете Абрера, в Североизточна Испания, и в Палма де Сервело, до Барселона.Една жена загина в Барселона от рухнала под напора на силния вятър стена. В Галисия, в северозападна Испания, регулировчик е убит, смазан от дърво, докато вършел работата си. Край бреговете на Галисия хеликоптер спаси шестима моряци, чийто товарен кораб се намираше в бедствено положение заради бурята. Един от моряците обаче почина по-късно в болница. В провинция Аликанте, в Югоизточна Испания, мъж е бил затиснат от рухнала заради силния вятър стена. В Страната на баските, в Северна Испания, край бреговете на провинцията вятърът е предизвикал вълни с височина 21,5 метра. Няколко десетки души в тази провинция са били евакуирани от къщите си, защото покривите им били отнесени от вятъра. Заради лошото време електроподаването беше прекъснато на много места в Страната на баските, в Арагон, в Галисия и в Каталония. Стотици хиляди потребители се оказаха на студено и на тъмно.
Четири са вече жертвите на бурите във Франция. Автомобилист беше премазан от изтръгнато от вятъра дърво, което паднало върху колата му. Неговият спътник е тежко ранен и откаран в болница. Двамата са пътували в Югозападна Франция. В Сен-Венсан-дьо-Тирос мъж беше ударен от отломки от покривна конструкция в двора на дома си. В Лос, дърво падна върху кола и уби един човек в нея. Седемдесет и три годишна жена почина в дома си в Бордо, когато дихателният апарат, към който била включена, угаснал заради прекъсване на електроподаването, причинено от бурните ветрове. Заради бурите в тази част на страната 700 000 домакинства останаха без ток. Поривите на вятъра във вътрешността на този район достигаха 130-150 километра в час, а по крайбрежието - до 160 километра в час. Затворени бяха летищата в Тулуза и Бордо, а движението на влаковете беше нарушено, главно поради прекъсване на електропроводите. Пътищата в района са непроходими заради паднали дървета.  dir.bg
 


Сходни връзки

Четири деца загинаха под рухнал спортен център | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди