изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:57 EEST
Отвличания, смърт, взривени джипове, ченгета...    
Новини
Джипът БМВ Х5, гръмнал в “Манастирски ливади” в столицата е свързан с отвличането на футболния шеф на “Литекс” Ангел Бончев. Само час след взрива е убит Йордан Цонков-Джиджи, а по-късно умира и Пламен Куцаров след детектор на лъжата. “Ченгета, опъвали чадър над банда, чистят следи и информатори”, твърдят специзточници, цитирани от БЛИЦ.



На 21 януари т.г. около 22,30 часа два автомобила БМВ бяха взривени в “Манастирски ливади“ в столицата. Гърмежите от взрив вдигат целия квартал на крак. Двете коли са били паркирани до блок 6 и блок 12 в комплекс “Жоди“, в “Манастирски ливади“. Беемветата са джип X5 и лек автомобил 5-та серия, с благоевградска регистрация. На следващия ден към 14 часа, според deltanews.bg, от МВР твърдят, че нямат сигнал за подобен инцидент.
Бомбите са поставени под предната част на автомобилите.
Специзточниците на afera.bg разкриват, че взривеният джип Х5 е бил засечен при обира на борсата на Таки в средата на декември миналата година и при отвличането на футболния шеф на “Литекс“ Ангел Бончев. Официално бе ем ве-то се води на фирмата “Авто Бул Трейд - 02“ ЕООД. От пресцентъра на столичната полиция пък обясниха, че не знаят чия собственост са колите и че се водело досъдебно производство.
На 17 декемеври 2008 година чейнджбюро на територията на зеленчуковата борса в столичния кв. “Слатина“ бе ограбено със 130 000 лева. Борсата се свързва с прекия контрол на Таки. Тогава в общественото простанство бе тиражирано, че четиримата маскирани са слезли от черен джип “Мерцедес ML“, но източниците са категорични, че покрай обира е бил засечен и въпросният джип БМВ.
Взривеният “Баварец“ е бил съпричастен и към отвличането на футболния шеф на “Литекс“ Ангел Бончев и покрай цялата драматична сага с отвличането на футболния бос и съпругата му, е участвал и въпросният джип.
Двете БМВ-та бяха взривени само час преди на решето при разстрел да стане Йордан Цонков-Джиджи. Джиджи бе спряган като лидер на апашите в столицата, твърди се, че е един от учителите на Таки. Джиджи бе навързан и с участие в отвличането на Киро Цигането заедно с Пламен Куцаров, който пък мистериозно умря след разпит на детектора на лъжата.
Според в. “Телеграф“ Джиджи е проговорил пред ченгетата и е издал Пламен Куцаров. Разказал каква била ролята му в бандата за отвличания. Тъкмо на база на негови показания антимафиотите арестували Куцаров в сряда сутринта. След “ювелирните“ им действия обаче Куцаров умря, а веднага след това вътрешният министър отстрани антимафиот №1 и още висшестоящи ченгета.
Според специзточниците всички тези случаи са навързани - убити са информатори на ченгетата, взривени са и автомобилите, ползвани в нашумелите престъпления.
“Интерес за омерта имат не само бандитите, но и висши полицаи, които са правили чадър над престъпниците. Не е изключено те да чистят следите след себе си“, коментираха те. dir.bg
 


Сходни връзки

Отвличания, смърт, взривени джипове, ченгета... | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди