изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:07 EEST
Майката на изчезналия Иван говори за него в минало време    
Общество
Каквато и да е истината, колкото и да е тежка тя, аз като негова майка искам да знам. Защото тази неизвестност ме погубва. Това казва в интервю за вестник "Труд" майката на изчезналия Иван Тумбалов от Благоевград - Мария. “Синът ми излезе от къщи на 31 декември м.г., за да посрещне с приятели Новата година. В 23,58 ч. го потърсих по GSM-а, за да му честитя в аванс.


 Той не вдигна - може би не е чул. Впоследствие разбрах, че на купона се е скарал с някого и си е тръгнал, разказва през сълзи жената.
Отишъл е в заведение. Обадиха се хора, които казаха, че са го видели в клуб “Дръм”. Това е към 4 ч. на 1 януари. След това в центъра на Благоевград нещо се е случило с това дете. Не може просто ей така да изчезне, без никой нищо да не е видял.
Мария Тумбалова разказва, че среща невероятно разбиране от хората. "Всички ме питат с какво да ми помогнат. Благодарна съм на полицията, която прави всичко необходимо по случая, на хората, които са излизали да го търсят, на медиите...". Близки и приятели разлепиха плакати с лика на Иван в Благоевград и в Студентския град в София, но все още от момчето няма и следа.
Думите ми обаче са към онази част от хората, които знаят нещо и си мълчат. Които са видели нещо, но предпочитат да не казват. Моля ви! Всяко сведение може да е от полза за полицията да си свърши работата, апелира майката.
Мария Тумбалова споделя, че няма идея защо е изчезнал синът й. "Не изключвам нищо - може да се е самоубил, а може да е убит. Може да са го дрогирали. Или пък го е блъснала кола и после тялото му е било захвърлено някъде. Може да е заминал, макар че излезе с около 20 лв. от къщи... Не знам... Най-убедена съм в това, че детето ми не го е планувало и че това не е бягство от семейството", казва тя.
Жената не вярва нещо в семейството им да е провокирало Иван да избяга. "Причината не е в мен и в баща му - ние с нищо не сме го наранили. Иван е обичано дете. Не пропусках ден, в който да му кажа колко много го обичам и да го целуна по главата. Между нас имаше много силна връзка. Възпитах го да бъде различен, като мен. Той не се вписва в чалга културата. Ако някой не го познава, ще каже, че е странен. Но той просто е истински, откровен, добър приятел", разказва Тумбалова.
Според нея синът й не е конфликтен и агресивен. "Тази година трябва да е абитуриент. Учи в езиковата гимназия с френски и английски. Преди да изчезне, желанието му бе да кандидатства с история. Обожава българската история. За него най-светият празник бе Трети март. Имаше невероятно богат речник, четеше много. Бе си приготвил да чете за матурата Ботев, Яворов, Вапцаров. Всички книги ги прибрах, а онези, които ги бе взел от библиотеката, ги върнах. Напоследък все по-често се хващам да говоря за него в минало време. Всеки Божи ден набирам мобилния му телефон и всеки път едно и също: “Телефонът на абоната е изключен или извън обхват. Моля обадете се по-късно.” Чета форумите в интернет някой нещо да ми подскаже. Досега обаче отникъде нищо. Съдбата на детето ми си остава мистерия! dir.bg
 


Сходни връзки

Майката на изчезналия Иван говори за него в минало време | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди