изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:07 EEST
Въоръжен мъж отвлече автобус по линията София – Варна    
НовиниВъоръжен мъж отвлече автобус по линията София – Варна Дияна Янкулова, говорител на МВР Павел Величков, кмет на село Хераково и информация към 16.00 часа Мирослав Блажев, който отвлече автобус по линията София - Варна, се предаде на полицията.

Оръжието му е иззето, бомба не е открита. Полицията отвежда Блажев в Ловешкото управление, където ще ну бъдат снети обяснения. Няма пострадали пътници. Няма информация дали автобусът ще се върне в столицата.

Ето хронологията на инцидента до този час:

Въоръженият Блажев отвлича автобус, пътуващ по линията София – Варна, с около 50 пътници. Автобусът, собственост на фирма „Биомет”, е тръгнал от Централна автогара в столицата в 13.00 часа.


Малко след тръгването на автобуса 33-годишният Мирослав Блажев, заплашва шофьора с пистолет със заглушител, и казва, че носи и ръчна граната. Похитителят иска да му бъде заведен негов съгражданин, който през лятото на миналата година причинил катастрофа, при която приятелката му загубила бебето си.

Слав Монов, ръководител на автобусен отдел в „Биомет”, също потвърди за инцидента пред Дарик. По думите му похитителят сам е пожелал автобусът да спре на бензиностанцията и да изложил исканията си. От фирмата уточниха, че пътниците в автобуса са 36, има една стюардеса и двама шофьори. Имената на пътуващите не са известни, защото по правилата на вътрешните превози това не се изисква.

Диана Янкулова, говорител на МВР, каза пред Дарик, че похитеният автобус се намира в района на бензиностанция на село Сопот, Ловешко. На място се намират екипи на пожарната и полицията от областната дирекция. Тя уточни, че похитителят иска да даде пресконференция, на която да разкаже подробности за случая. Според информациите Блажев иска да му бъде заведен мъж, на име Петър Ганев, жител на село Хераково, Сливнишко, който през август миналата година причинил катастрофа, която причинила неудобства и страдания на бременната му тогава приятелка. Тя уточни, че към мястото вече пътуват и екипи от Института по психология на МВР.

Павел Величков, кмет на село Хераково, потвърди в ефира на Дарик, че търсеният Петър Ганев вече е открит от районния инспектор и се намира в РУ – Сливница. Величков сподели, че доколкото познава Ганев го смята за той е тих, свит, скромен. Той каза, че Ганев е работил до преди две години в селото, а към днешна дата работи в София.

 

 


Сходни връзки

Въоръжен мъж отвлече автобус по линията София – Варна | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Въоръжен мъж отвлече автобус по линията София – Варна
Автор: Anonymous да 2009-01-27 @ 17:19 EET
Ами като няма съд и адекватно правосъдие-ще се превърнем скоро в Дивия Запад

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди