изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:21 EEST
Хилари Клинтън изнесе първата си пресконференция в Държавния департамент на САЩ (ОБЗОР)    
По света Вашингтон. Днес новият държавен секретар на САЩ Хилари Родъм Клинтън изнесе първата си пресконференция в сградата на Държавния департамент на страната. Отговаряйки на въпроси на репортери, Клинтън засегна много наболели за американската външна политика проблеми, като конфликта в Ивицата Газа и отношенията с Иран.


Клинтън засегна и преговорите за прекратяване на ядрената програма на Северна Корея. Шестстранните преговори за ядреното разоръжаване на Северна Корея са „изключително важни”, заяви американският държавен секретар.
„Моите уважения към Северна Корея, но шестстранните преговори са от изключително значение”, заяви Клинтън в отговор на въпрос дали има друг начин за ангажиране на Пхенян за разоръжаването.
В преговорите участват шестте регионални сили – САЩ, Русия, Китай, Япония, Северна и Южна Корея.
В отговор на въпрос за лидерското място на САЩ в света, Клинтън призна, че САЩ имат „много поражения за поправяне” относно позицията си на световната сцена след осемте години на управление на Джордж Буш.
По отношение на Иран новият американски дипломат номер едно заяви, че има възможност за Иран да покаже, че е готов за преговори.
„Има ясна възможност за иранците да демонстрират желанието си за конструктивно сътрудничество с международната общност”, каза Клинтън.
Във връзка със ситуацията в Ивицата Газа и израелската военна операция в палестинската територия, отнела живота на повече от 1 300 души, Клинтън заяви, че Израел има право да се защитава.
„Ние подкрепяме правото на Израел да се защитава. Не може да няма отговор на палестинските ракети срещу израелската територия”, каза Клинтън по време на първата си пресконференция в Държавния департамент.
„Ние съжаляваме, че ръководството на „Хамас” явно смята, че е от негов интерес да провокира Израел вместо да се стреми към изграждането на по-добро бъдеще за жителите на Газа”, каза още американският държавен секретар.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Хилари Клинтън изнесе първата си пресконференция в Държавния департамент на САЩ (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди