изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 07:39 EEST
ТРИТЕ ГОЛФ ИГРИЩА В РЕГИОНА ОТГОВАРЯТ НА ЕВРОСТАНДАРТИТЕ    
НовиниДве от общо четирите функциониращи към момента голф игрища у нас, които отговарят на стандартите на Европейската голф-асоциация, са в Добричка област.

Те са игрищата "Блексирама" и "Лайтхауз" до Балчик.Другите две са игрището "Света София" до с. Равно поле, Софийско, и "Пирин голф" до Разлог. През 2009-2010 г. се очаква откриването на още две такива игрища - "Трейшън клифс" до Каварна и "Голф Клуб Ибър" до Долна Баня. Това се посочва в приетите от експертна комисия, назначена от премиера Сергей Станишев, основни насоки за насърчаване на инвестициите в голф туризма у нас. В документа се посочва, че от всички останали заявени намерения за строеж на игрища реалистични към момента изглеждат само три - и то след 2010 година.
По мнение на специалисти в туризма, за да стане България привлекателна и конкуретноспособна туристическа дестинация, предлагаща голф туризъм, са необходими минимум 30 игрища, отговарящи на стандартите на Европейската голф-асоциация. Предвижда се да се проучи възможнстта за определяне на терени за изграждане на голф-игрища и селища с оглед формирането на голф-дестинации. Предвижда се да се проучи един такъв терен в Балчик и два в Каварна.
По мнението на специалистите, за развитието и утвърждаването на страната като дестинация за голф туризъм, е необходимо по мнението на специалисти наличието на 30 голф игрища, което предполага изграждането на още около 20-25 голф игрища.
Посочва се, че основна предпоставка за развитието на България като дестинация за голф туризъм, е изграждането на голф игрища. Развитието на "голф игрищата като туристически дестинации" зависи освен от общото ниво на развитие на туризма в дадената страна или регион, и от целите и приоритетите на държавната политика в областта на туризма и в частност в областта на специализираните видове туризъм. В насоките се отчита, че се увеличава относителния дял на голф туризма като специализиран вид туризъм на територията на вече утвърдени туристически дестинации (черноморието и зимните курорти). Предвижда се по-широко и равномерно включване в туристическото развитие на слабо използвания потенциал на преобладаващата част от територията на страната, чрез постепенно и последователно налагане на регионален подход, осигуряващ мобилизиране и интегриране на местните инициативи и формиране на цялостни, атрактивни и икономически жизнеспособни регионални туристически продукти.
 


Сходни връзки

ТРИТЕ ГОЛФ ИГРИЩА В РЕГИОНА ОТГОВАРЯТ НА ЕВРОСТАНДАРТИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди