изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:39 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие  на територията на Областна дирекция на МВР – гр. Добрич  са регистрирани четири престъпления и произшествия.
1. От служители на Второ РУ на МВР Добрич е предотвратено осъществяването на  телефонна измама, свързана със значителна парична сума



 

На 28 януари 2009 година, в района на гр.Добрич,   след  проведени незабавни оперативни и заградителни мероприятия, организирани от служители на Второ РУ на МВР – гр.Добрич, са установени и задържани две лица с инициали Ж.А./20г./ и Т.Ж./37г./.,  от с.Тръстиково и с.Житница, област Варна, движещи се с лек автомобил. Същите са заподозрени в това, че са направили опит да измамят по телефона възрастен мъж от с.Добрево, община Добричка.

На горепосочената дата, жителят на с.Добрево е бил уведомен по телефона, че синът му е допуснал пътно – транспортно произшествие, при което тежко е пострадал  човек. Извършителите на телефонното обаждане са заявили, че за да бъде освободен сина на възрастния мъж е необходимо той да остави в покрайнините на селото парична сума от 5500 лева.

Активната работа на полицията по изясняването на обстоятелствата около случая продължава. Заподозрените лица са задържани за срок от 24 часа във Второ РУ на МВР – Добрич.

Образувано е досъдебно производство. 

Във връзка с горния случай, Областна дирекция на МВР Добрич за пореден път се обръща към гражданите да бъдат изключително внимателни, към обаждания от подобен род. В никакъв случай да не се доверяват на тези телефонни обаждания, колкото и убедително да звучат. 

При всяко съмнително обаждане, преди да предприемат каквито и да е действия, гражданите биха могли да се посъветват с полицейския си инспектор или да позвънят на тел.166.

 

 

2. На 28 януари 2009 година в РУ на МВР – Каварна е получено съобщение от с.Божурец, община Каварна за това, че на същата дата, неизвестно лице, чрез взлом е влязло в магазин за хранителни стоки на територията на селото и е извършило кражба на стекове с различни марки цигари, ваучери и парична сума от около 1100 лева.

По случая работят служители на РУ на МВР – Каварна. Провеждат оперативно – издирвателни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние.

Образувано е досъдебно производство.

  

Четири пътно-транспортни произшествия са регистрирани през изминалото денонощие на територията на област Добрич. Пътните инциденти са станали в гр.Добрич/3/ и на територията на община Каварна/1/.

 

 През  денонощието звената на “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД на МВР - гр. Добрич  са участвали в гасенето на   два пожара. При пожарите има нанесени материални щети.

 

 На 29 януари 2009 година, 06.27 часа в “Пожарна безопасност и спасване” – гр.Добрич е получено съобщение за възникнал пожар в магазин за промишлени стоки, намиращ се в централната част на гр.Добрич.

Пожарът е погасен от дежурен екип на Първа РС”ПБС” – Добрич. В резултат на пожара  са унищожени известно количество дрехи, ел.табло и ел.ключове. Спасен е магазина.

Пожарът е в резултат на възникнало късо ел. съединение.

             

            

             

29 януари 2009 година                                       ОД на МВР – гр.Добрич

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди