изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:30 EEST
23-ма загинаха при пожар в старчески дом в Коми    
По света
23-ма души са загинали при пожар в дом за възрастни хора в руската република Коми, а съдбата на още двама души засега е неизвестна, съобщи БТА. Предполага се, че огънят е пламнал от неизгасена цигара. 3 февруари е обявен за Ден на траур в памет на жертвите.


По данни на Министерството на извънредните ситуации на Русия трима души са пострадали при пожара. Трима от живущите в дома са били спасени малко след избухването на пожара.
Пожарът е избухнал вчера около 18.20 часа московско време. Руският президент Дмитрий Медведев даде указания на главния прокурор на страната Юрий Чайка и на министъра на извънредните ситуации на Русия Сергей Шойгу да проведат разследване на причините за пожара в дома за възрастни хора в селището Поделск в Корткероски район на руската република Коми и да съобщят лично на него първите резултати от разследването.
Медведев е наредил на президента на Коми Владимир Торлопов да окаже цялата необходима помощ на пострадалите и на роднините на загиналите в резултат на пожара.
По предварителни данни най-вероятно невнимателно боравене с огън е довело до пожара. По-рано се появи и версията, че някой от възрастните хора може да не е загасил цигарата си и това да е причинило пожара. Прокуратурата има и друга версия – пожарът в дома може да е причинен умишлено, за да се прикрие убийство.  dir.bg
 


Сходни връзки

23-ма загинаха при пожар в старчески дом в Коми | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди