изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:03 EEST
Издирват Баретата, обявиха го за наркобос и убиец    
Новини
Софийската градска прокуратура води операция за задържането на сочения за наркобос Златомир Иванов, популярен като Златко Баретата. Тази сутрин в 5,30 часа Баретата не е бил открит от групата за арести в къщата, в която е посочил, че живее - в квартал Драгалевци.


Вътрешният министър Михаил Миков заяви, че няма данни от Гранична полиция той да е напускал България. На въпрос дали е имало изтичане на информация за готвения арест, Миков отговори, че това е „стар и болен проблем в МВР”.
Златомир Иванов, както и петима негови приближени, са призовани да се явят в прокуратурата днес в 14.00., съобщи градският прокурор Николай Кокинов, цитиран от БГНЕС. "Ако не се явят, те ще бъдат обявени първо за общонационално, а след това и за издирване с европейска заповед за арест. В момента времето работи за прокуратурата", категоричен беше магистратът.
Обвинението, което се очаква да бъде повдигнато на Иванов, е възможно най-сериозното – за организиране и ръководене на престъпна група, която извършва престъпления, свързани с разпространение, търговия и доставка на наркотици, както и за 2-3 убийства, извършени през последните няколко години.
"Само ще ви кажа, че сме събрали достатъчно сериозни доказателства по отношение на Златомир Иванов и част от обкръжението му за престъпления извършени от групата, за съществуването й, и за ръководенето й", заяви още Николай Кокинов.
Претърсено е както жилището на Златомир Иванов, така и домовете на други лица, свързани с него, уточни той. Двама от тях са Антон Савов, известен като Тони Мамата, както и още едно познато лице от подземния свят - Рашо, съобщи bTV.
"Няма да коментирам тази операция, да, има такава и тя ще бъде коментирана, когато приключи", това заяви единствено главният прокурор на България Борис Велчев пред журналисти.
Само преди дни Баретата заяви, че му готвят арест, тъй като срещу него е бил пуснат компромат в прокуратурата от друга известна личност от криминалния контингент - Димитър Вучев-Демби. Ден по-късно самият Демби заяви в интервю, че Иванов е поръчител на няколко убийства. Засега от прокуратурата не потвърждават дали операцията срещу Баретата е заради неговите твърдения.
През лятото на миналата година Златко Баретата беше отведен за разговор в ДАНС, но въпреки очакванията да бъде задържан, той беше пуснат след няколко часа.
"Мисля, че е в страната, тази сутрин се е върнал в Бъргария, той няма за какво да се крие, така, че най-вероятно ще се яви пред прокурорите днес, но трябва да бъде редовно призован, а доколкото знам не му е връчена призовка", заяви днес адвокатът на Златомир Иванов Лъчезар Таков.
"Доколкото разбрах от прокурорите от Градска, това е вероятно въз основа на показанията на господин Вучев, но ако те са такива, каквото е неговото интервю, мога само да твърдя, че е несериозно да се разчита на показанията на един нечистоплътен човек във всяко едно отношение", коментира Таков.
Според него би трябвало да се извършва досъдебно производство без да бъде направена задълбочена проверка от изнесените от Демби факти.
Адвокътът напомни че 4-те дела, по които е защитавал Баретата, са приключили с оправдателни присъди. Само едно от тях – за убийството на Патичето през 1995 г., е възобновено. Случаят обаче, според Таков, е неизбежна самоотбрана.  dir.bg
 


Сходни връзки

Издирват Баретата, обявиха го за наркобос и убиец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди