изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:30 EEST
Издирват 23-годишен каварненец за неизпълнение на пробационни мерки    
Ред и сигурностПолицията в Каварна да събере данни за местопребиваването на 23-годишния  Юлиян Ст. Ал. – жител на крайморския град, разпореди Добричкият окръжен съд. Младежът не се яви на насроченото за днес съдебно заседание за разглеждане на предложението на Пробационен съвет – Каварна, за промяна на наложеното му наказание „пробация” в „лишаване от свобода”.

Юлиян Ал. е признат за виновен от Районен съд – Каварна, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. На 01.06.2008 г. той е изпочупил 17 броя стъкла на прозорци и нанесъл щета от 134,10 лв. на четиримата им собственици. На Юлиян Ал. са наложени пробационни мерки „задължителна регистрация по настоящ адрес”, „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 6 месеца и „обществено порицание”. Присъдата е приведена в изпълнение на 04.08.2008 г. Младежът изпълнявал акуратно наказанието до 09.09.2008 г., когато съобщава в Пробационно звено – Каварна, че е в тежко здравословно състояние и ще се лекува в болница във Варна. Извършените проверки потвърждават това. На 03.11.2008 г. обаче пробационните служители установяват, че той не може да бъде намерен, а неговите роднини съобщават, че не знаят къде се намира. Юлиян Ал. е обявен за общодържавно издирване, но до момента остава в неизвестност.

При тези обстоятелства Добричкият окръжен съд не даде ход на делото за разглеждане на предложението на Пробационен съвет – Каварна, и разпореди органите на реда да положат усилия за издирването му и да представят на следващото заседание на 10.03.2009 г. справка, напускал ли е пределите на страната. Съдът поиска Добричката адвокатска колегия да назначи служебен защитник на Юлиян Ал., за да му бъде осигурена правна помощ, ако се наложи делото да се гледа в негово отсъствие.

 

04.02.2009 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Издирват 23-годишен каварненец за неизпълнение на пробационни мерки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.68 секунди