изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:14 EEST
РАЗШИРЯВАНЕТО НА ПЪТЯ ДОБРИЧ-ВАРНА - ПРИОРИТЕТ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ    
ОбществоВъпросът за разширяването на пътя Добрич-Варна е дискутирал зам.-областният управител Владимир Калчев с шефа на национална агенция „Пътна инфраструктура” Иван Атанасов в София, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

От там допълват, че модернизирането на транспортната инфраструктура е важна стратегическа цел за администрацията и ключов фактор за привличане на инвеститори в региона. За НДТ Владимир Калчев коментира, че разширяването на въпросния път е предпоставка и за развитието на туризма. Искането е пътят да стане четирилентов. Предстои въпросът да бъде обсъден на среща между областните управители на Варна и Добрич.
За периода 2005–2013 г. за Добричка област са предвидени инвестиции в размер на 73 131 000 лв. за 16 обекта, свързани с пътната инфраструктура, е станало ясно от разговора между заместник-областния управител и шефа на национална агенция „Пътна инфраструктура”  в София. До края на 2008 г. са усвоени 11 765 000 лв., а за тази година за ремонт на пътищата в областта ще бъдат изразходвани 23 593 000 лева.
   Предстои да бъде довършен околовръстният път до с. Батово, който да съкрати разстоянието и улесни придвижването между Добрич и Албена. Сред предвидените обекти за тази година са пътищата Добрич-Генерал Тошево-Кардам, Орляк-Зърнево, Шабла-Камен бряг-Българево, Каварна-Балчик и др. НДТ
 


Сходни връзки

РАЗШИРЯВАНЕТО НА ПЪТЯ ДОБРИЧ-ВАРНА - ПРИОРИТЕТ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди