изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:45 EEST
ДСБ и СДС - основна ос на обединението в дясно    
Политика
ДСБ и СДС трябва да бъдат основната ос в обединението на десни и дясноцентристки партии за предстоящите избори, заяви зам.-председателят на националното ръководство на ДСБ Екатерина Михайлова в Шумен.


Надявам се обединената десница да стане факт до началото на март. Продължаваме разговорите с всички десни формации, за да може обединената десница да излезе заедно на изборите, допълни Михайлова, която участва на обществения форум "Да върнем достойнството на България" в Добрич.
Позицията на ДСБ за двата вота - за Народно събрание и за Европейски парламент, е да се проведат в един ден. Двете кампании са обвързани с една тема, а насрочването на различни дати за изборите само би демотивирало гласоподавателите, допълни Михайлова.
Нито имаме мандат, нито имаме намерение да водим разговори с ГЕРБ за предизборно обединение, заяви Михайлова. Освен това от ГЕРБ декларирали, че ще се явят самостоятелно на предстоящите избори.
Алтернатива на сегашното управление е да обединим усилията на всички десни и дясноцентристки партии и се надявам в скоро време да изградим това обединение за предстоящите избори, категорична е Екатерина Михайлова. Тя коментира, че ДСБ подхожда изключително сериозно към преговорите с други партии в дясното пространство, за да се изправи срещу управляващата коалиция силен и убедителен противник. Михайлова допълни, че бъдещото дясно управление ще направи ревизия на всички управленски действия на тройната коалиция и с доказаните злоупотреби ще се занимава съдебната власт. Зам.-председателят на ДСБ разви тезата, че за да бъде ефективно правораздаването, следствието и прокуратурата трябва да бъдат в изпълнителната власт и да подлежат на контрол.
Опозицията ще внесе в дневния ред на парламента предложението за създаване на парламентарна анкетна комисия, която безпристрастно да разследва действията на полицията по време на протеста на 14 януари, съобщи на форума депутатът от ДСБ генерал Атанас Атанасов. Той смята, че народните представители от "Атака" трябва да се върнат в пленарната зала и да гласуват за предложението, защото в противен случай ще направят услуга на управляващите.  dir.bg
 


Сходни връзки

ДСБ и СДС - основна ос на обединението в дясно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди