изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:08 EEST
ИСКАТ ПЪТЯТ ДОБРИЧ - ВАРНА ДА СТАНЕ МЕЖДУНАРОДЕН    
ОбществоПриоритетът на областна администрация за разширяване на пътя Добрич - Варна и възможностите за неговото прекатегоризиране в „международен” бе основна тема в проведените в края на миналата седмица разговори между Политическия кабинет на Областна администрация и  ръководството на Областно пътно управление - директора Стефан Желязков и неговия заместник Неджати Якубов.

Областният управител д-р Ердинч Хаджиев изложи мотивите, продиктували тази идея - големият интензитет, намалената пропускателна възможност на пътя вследствие натоварения тежкотоварен трафик към Румъния и Русия, икономическото и международното значение на  трасето.
От ОПУ подкрепиха инициативата, като уточниха първия етап в тази посока - да бъде направен обходен път на с. Стожер, като паралелно с това да стартират предпроектните  проучвания. Припомнено бе, че през 90-те години на миналия век е имало предложение за прекатегоризиране на пътя от І клас в „международен”. Поради националната значимост на въпроса,   тази процедура трябва да бъде подновена, бяха единодушни участниците в срещата.
В най-скоро време ще бъде свикано заседание на Областния съвет за развитие, където тези въпроси ще бъдат обсъдени и ще се излезе със становище до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, обобщи областният управител. Той подчерта, че колкото повече институции подкрепят предложението, толкова по-голям е шансът то да се реализира. Това ще бъде не само изключително удобство за хората, които ежедневно пътуват, но и нов етап в осъществяването на важната стратегическа цел  на областна администрация  за модернизиране на транспортната инфраструктура и ключов фактор за привличане на инвеститори в региона, допълниха от областна управа. НДТ
 


Сходни връзки

ИСКАТ ПЪТЯТ ДОБРИЧ - ВАРНА ДА СТАНЕ МЕЖДУНАРОДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.64 секунди