изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:53 EEST
Събарят кабинета за седми път    
Парламент
Да започнат разговори с опозиционните парламентарни политически сили за вот на недоверие към кабинета "Станишев" е решило ръководството на ДСБ. Това обяви на пресконференция лидерът на партията Иван Костов, предаде БТА.


Това ще бъде седмият поред вот на недоверие към управлението на тройната коалиция и този път ще е за цялостната политика.
Разговорите с парламентарната опозиция започват веднага, в рамките на тази седмица трябва да бъдат изготвени мотивите, ако има съгласие, уточни заместник- председателят на ДСБ Екатерина Михайлова. Тя допълни, че подобна нагласа имали в ОДС и в БНД.
Според ДСБ кабинетът се е провалил не само по отношение на еврочленството на България, а е допуснал и политическа криза.
Коалицията се разпада, икономическата ситуация става все по-тежка, добави Костов.
Като най-тежък за страната ни проблем от ДСБ посочват корупцията. Управляващите правят невъзможното да се разкрият престъпленията, извършени от самите тях, нарушават се човешките права - в ръцете на полицията умират хора, коментира Костов. По думите, му няма страна, която да не реагира на всичко това.
Според лидера на ДСБ посещението на президента Георги Първанов в края на миналата седмица в Москва е било пълен провал. България не успя да получи съгласието на руската страна за обезщетения заради газовата криза, аргументира се Костов. Той оцени като отстъпление допускането на една фирма да посредничи при доставките на газ.
Междувременно и СДС призова всички опозиционни партии на консултации за внасяне вот на недоверие към правителството за цялостната му политика. Това обяви лидерът на партията Мартин Димитров след Националния съвет. По думите му, според СДС няма нито една причина искането за вот на недоверие към правителството да не бъде внесено до края на седмицата.
Сред причините, довели до решението за вот на недоверие, са неспособността на правителството да превърне членството на страната ни в ЕС в предимство, умишленото насаждане на евроскептицизъм, отказът от борба с корупцията и конфликтът на интереси, загубените средства от европейските фондове, липсата на сигурност в страната, посочи Димитров.
 


Сходни връзки

Събарят кабинета за седми път | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди