изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:45 EEST
Тръгна слух за оставка на Мургина    
Общество
Изпълнителният директор на Националната агенция по приходите (НАП) Мария Мургина е подала оставка, съобщи БГНЕС, като се позова на служители от агенцията. Мария Мургина е в отпуск и не е подавала оставка, съобщи БТА, като се позова на пресцентъра на Министерството на финансите по повод информацията, че тя е подала оставка.


По-рано днес независимият депутат Яне Янев заяви пред журналисти в парламента, че заедно с независимия депутат Димитър Абаджиев настояват за уволнението на Мария Мургина. Янев посочи, че в НАП на национално и регионално ниво са установени и действат организирани престъпни групи във взаимодействие с фирми, покровителствани от политици, за източване на ДДС в особено големи размери. По думите му източваните суми от ДДС са около 1 млрд. лева годишно. Той отбеляза, че най-много ДДС са източвали фирми, занимаващи се с фиктивен износ за страните от ОНД и за Румъния, с износ на алкохол и чрез фиктивни транзакции.
Министърът на финансите Пламен Орешарски да бъде изслушан от парламента във връзка с източването на ДДС, поиска още Янев.
Вестник "Сега" пък писа, че ДАНС е отнела достъпа до секретна информация на Мария Мургина. Формалният повод бил образуваното в началото на февруари досъдебно производство, което трябва да установи дали висши чиновници от НАП са извършили данъчно престъпление, съобщили пред вестника източници, запознати с разследването. "Сега" също съобщи, че Мургина е в отпуск, като искането й било той да е продължителен. dir.bg
 
 


Сходни връзки

Тръгна слух за оставка на Мургина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди