изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:34 EEST
СЪДЪТ ЩЕ РЕШАВА ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ ЛИ ФИРМИ НА ЖИВКО ЖЕЧЕВ    
НовиниВ 30-дневен срок Добричкият окръжен съд ще се произнесе по иска на Дирекция „Обжалване и управление на изпълнението”, гр. Варна при Централното управление на Националната агенция по приходите за прекратяване на добричките фирми „МИРЕЛА”ЕООД и „ТУР СПОРТ – ХОЛДИНГ” ЕООД. Искът се основава на задължение на едноличния собственик на двете дружества Живко К. Ж.

 Той е осъден от Варненския окръжен съд да заплати 13 181 лв. юрисконсулстко възнаграждение по дело от 2005 г. За събиране на това вземане Дирекция „ОИУ”, гр. Варна при ЦУ на НАП е наложила през 2007 г. запори върху дружествените дялове на Живко Ж. в двете дружества.   

На 11.12.2008 г. Добричкият окръжен съд разпорежда на двете фирми - ответници по делото да представят становища по предявения иск и доказателства за погасяване на задължението в двуседмичен срок. Съдът е посочил, че те губят възможност да оспорят истинността на представените от ищеца доказателства, ако не дадат становище и не направи възражение в този срок.

В хода на делото днес Добричкият окръжен съд докладва, че не е постъпил отговор от нито едно от ответните дружества. Ответниците и техният собственик са редовно призовани за съдебното заседание, но не се явяват. Съдът намери искът на взискателя Дирекция „ОИУ”, гр. Варна при ЦУ на НАП за допустим и прие представените доказателства за наложени запори, изпълнителен лист и изпълнително дело срещу „МИРЕЛА” ЕООД и „ТУР СПОРТ – ХОЛДИНГ” ЕООД.

 

12.02.2009 г.                                                    Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

СЪДЪТ ЩЕ РЕШАВА ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ ЛИ ФИРМИ НА ЖИВКО ЖЕЧЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди