изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:39 EEST
Аферата в НАП    
Новини
Три писма от Пловдив, Силистра и Бургас /и Добрич беше споменат тази сутрин в студиото на БТВ в коментара на познатия Ревизоро/, които са изпратени в Европейската комисия, ще предизвикат най-сериозния финансов скандал в България, прогнозира достоверен източник, съобщава в. “24 часа”, цитиран от БЛИЦ.


Обединява ги твърдението, че данъчни са натискани да дават оставки, за да спрат работа по ДДС далавери. В Пловдив става дума за далавера с ДДС чрез покупка и препродажба на евтини имоти. В Силистра е потулена проверка на фирма на политик, също с източване на ДДС. В Бургас пък са прикрити резултати от ревизии на хотелиерски босове в Несебър.
“Подслушайте ме, за да чуете как ме заплашват да спра проверки срещу политик, който източва ДДС“. Тази молба отправил данъчен служител пред зам.-министър на финансите и висш представител на съдебната власт през април 2008 г. Служителят иска спешна проверка. Вместо инспектората на финансовото министерство обаче в града пристига инспекторатът на НАП. Данъчният е уволнен и никой не се наема да прави проверка.
До Европейската комисия в Брюксел са пристигнали три писма, в които се разказват три различни случая за прикриване на данъчни измами в България. Първото е директно от служител на НАП, а останалите са препратени от Яне Янев. Брюксел изпраща сигналите в ДАНС и иска проверка. Ситуацията около писмата за натискани да спрат проверки за източване на ДДС е ескалирала в последните седмици.
Имало е дори идея за показен арест на шефката на НАП Мария Мургина, която подаде оставка, но след това се е взело решение спокойно да завърши проверката на прокуратурата и да се даде възможност на данъчен № 1 да защити своята позиция, посочва изданието. dir.bg
 
Сигналите за данъчни престъпления в архива на „Ред, законност, справедливост” са доста, заяви Емил Василев
13 февруари 2009 | 09:03 | Агенция "Фокус"
София. Сигналите за данъчни престъпления в архива на „Ред, законност, справедливост” са доста. Архивът е голям и продължава да нараства. Това каза за предаването на бТВ “Тази сутрин” Емил Василев, директор на правния отдел на партия „Ред, законност, справедливост”. Политическата мисия на партията е да се бори с корупцията и организираната престъпност, допълни още Василев. Относно случая с отстраняване на директора на Националната агенция за приходите (НАП) Мария Мургина той обясни, че партията е подала сигнал до главния прокурор и ДАНС и след това помолили Мургина сама да подаде оставката си. На въпрос дали е готвен зрелищен арест на Мургина с белязани пари Василев отказа да коментира, но добави, че фактът, че преди тя да подаде оставката си е била лишена от класифицирана информация от ДАНС, означава, че тя е била уволнена от ДАНС. Според него отнемането на достъпа за всеки високопоставен чиновник като Мургина, означава невъзможност за справяне с работата. Информацията, с която разполага „Ред, законност, справедливост”, са доказателства, които свързват Мария Мургина с териториални директори на НАП, където са се вършили, по думите му, чудовищни неща. Един от методите, по които са се извършвали нарушенията в НАП, е да се оказва натиск върху определени териториални директори, обясни още Емил Василев.

Според Вас НАП в Добрич /данъчното/ за кого работи?

 

 


Сходни връзки

Аферата в НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.84 секунди