изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:12 EEST
Руският атомен ракетен крайцер "Петър Велики" арестува сомалийски пирати    
По света Три плавателни съда на сомалийски пирати задържа в петък в района на Аденския залив руският атомен ракетен крайцер “Петър Велики“, съобщиха руските агенции. Арестувани са и десет души на югоизток от остров Сокотра. Всички те са сомалийци, съобщи капитан Игор Дигало, заместник-главнокомандващ на руския военноморски флот.

По думите му от палубата на руския крайцер е излетял военен хеликоптер К-27 и е открил два малки скутера, които с висока скорост се приближавали към риболовен кораб, плаващ под ирански флаг. След появата на хеликоптера, скутерите спрели и застанали на дрейф край голям скутер, който явно е играел ролята на база и започнало разтоварване на оръжие.

След идването на крайцера са арестувани сомалийците и са конфискувани автомати "Калашников" и"АКМС", гранатомети и противопехотни гранати, както и GPS-приемник. Пиратите успели да изхвърлят част от арсенала си през борда, отбелязват агенциите. Иззета е голяма сума пари в сомалийски шилинги и 500 грама наркотично вещество. По думите на Дигало всички пирати са били дрогирани. Тяхната по-нататъшна съдба е в ръцете на местните власти, но в решаването й ще вземе участие и руското външно министерство.

Освен “Петър Велики“ в района патрулира още един руски плавателен съд – "Адмирал Виноградов“. Охрана на търговските кораби прекосяващи Аденския залив, които станаха мишена на сомалийските пирати, извършват и военноморските сили на ЕС, САЩ, Великобритания, и Индия. Ден по-рано американският флот съобщи, че е задържал деветима пирати.  www.mediapool.bg

 


Сходни връзки

Руският атомен ракетен крайцер "Петър Велики" арестува сомалийски пирати | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди