изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 08:05 EEST
РЗС иска изслушване на Орешарски във връзка със случая Мургина    
Новини Политическият съвет на партия “Ред, законност и справедливост” настоява Пламен Орешарски да бъде извикан пред Парламентарната комисия за борба с корупцията във връзка с аферата „Мургина”. От партията заявиха, че трябва да се разбере дали министърът на финансите Пламен Орешарски е покровителствал ли е „кръга Мургина”.

Народните представители Яне Янев и Димитър Абаджиев ще внесат проект за въпросник, на който министърът на финансите да даде отговори пред парламентарната комисия. От партията искат министърът на финансите да отговори на въпросите: “Кой и как е покровителствал трафикантите на ДДС; защо българските граждани години наред тънат в неведение за колосалните кражби от техните данъци; има ли и други измами, свързани с възлагане на обществени поръчки, одитиране и управление на евросредства в Министерството на финансите и дали в схемата за източване на ДДС има замесени  политици, полицаи и магистрати”.

“Преди Орешарски да се яви в комисията очакваме серия от уволнения на данъчни чиновници, замесени в най-голямото източване на пари от държавната хазна на България за времето на прехода.

По наши предварителни данни пряко или косвено в цялата страна и по цялата верига на източване са замесени над 1000 данъчни служители”, заявяват от партията на Яне Янев. От партията се заканиха тази седмица ще внесе нов сигнал до Софийска градска прокуратура срещу „кръга Мургина” и покровителите му за злоупотреба с власт и търговия с влияние.

Миналата седмица Яне Янев оповести данни, затова че висши служители на НАП са източвали ДДС в особено големи размери.  Малко по-късно от длъжност бе освободена директорът на НАП Мария Мургина. Причина за това е отнетият й достъп до секретна информация. Малко по-късно стана ясно, че е образувано досъдебно производство за източване на средства по ДДС в приходната агенция. http://news.bpost.bg

 


Сходни връзки

РЗС иска изслушване на Орешарски във връзка със случая Мургина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди